Collectieve zorgverzekering voor minima

Iedereen heeft recht heeft op goede zorg, ook inwoners met een laag inkomen. Daarom biedt de gemeente Tiel samen met Menzis een collectieve zorgverzekering aan: de Gemeentepolis. Dit is een complete zorgverzekering waar de gemeente aan meebetaalt.

Voorwaarden en aanmelden

Op www.tiel.nl/gemeentepolis staat meer informatie over de gemeentepolis. Op de website www.gezondverzekerd.nl  kunnen inwoners hun verzekering vergelijken en zich direct aanmelden. Inwoners met een bijstandsuitkering ontvangen persoonlijk een brief met meer informatie. Aanmelden voor de gemeentepolis of overstappen naar Menzis kan tot en met 31 december 2018.

Hulp bij het overstappen naar Menzis

Inwoners die nog niet bij Menzis verzekerd zijn kunnen overstappen naar deze verzekeraar. Dat kan via www.gezondverzekerd.nl. Mensen die hulp willen bij het indienen van hun aanvraag, kunnen bellen naar de Menzis overstapcoach: (088) 222 40 80.

Er is ook een filmpje:

Op woensdag 5 december en woensdag 12 december is er tussen 13.00 en 16.00 uur een medewerker van Menzis aanwezig op het gemeentehuis om uitleg te geven en vragen te beantwoorden. Een afspraak maken is niet nodig. Mensen moeten wel rekening houden met (lange) wachttijden.