Gemeente Tiel zet gezichtsscanner in

Als iemand illegaal gebruik maakt van uw persoonsgegevens, dan heet dat identiteitsfraude. De gevolgen van identiteitsfraude kan veel emotioneel en financieel leed veroorzaken. Gemeente Tiel zette voor het tegengaan van identiteitsfraude al een documentscanner in. Nu komt daar een gezichtsscanner bij. Zo voorkomen we fraude met look-a-likes.

Controle door gezichtsscanner

Het vaststellen van iemands identiteit is de basis van het werk bij de gemeentelijke loketten. De gezichtsscanner helpt om persoon, pasfoto en document met elkaar te vergelijken. Zo is zeker dat de persoon die het document komt aanvragen en ophalen ook de juiste persoon is. De gezichtsscanner is een goede aanvulling op de documentscanner. Deze scanner herkent de verschillende echtheidskenmerken van identiteitsbewijzen wereldwijd.

Identiteitsfraude

Fraude met identiteitsbewijzen veroorzaakt aanzienlijke schade bij inwoners, overheid en bedrijfsleven. Identiteitsfraude is zelfs wereldwijd de nummer 1 fraude. Het persoonlijk leed is niet te overzien wanneer een identiteit van iemand wordt gestolen, afgezien nog van de financiƫle schade.