Inloopavond Echteldsedijk / Nachtegaallaan 12 juli

KlokGroep en Witte werken, in samenspraak met de gemeente, aan woningbouwplannen voor het stuk grond aan de Echteldsedijk / Nachtegaallaan. Graag informeren wij u over deze plannen. Daarom nodigen wij u uit voor een inloopavond. We horen graag wat u van de plannen vindt.

Wanneer is de inloopavond?

De inloopavond is op donderdag 12 juli in basisschool De Achtbaan, Meeslaan 23.  Tussen half 7 en half 9 ‘s avonds kunt u binnen komen lopen op het moment dat u het beste uitkomt. Er is geen centrale presentatie.

Wat gebeurt er op de inloopavond?

Voor de invulling van de locatie Echteldsedijk/Nachtegaallaan hebben wij een ‘praatplan’ gemaakt. Op de inloopavond kunt u dat praatplan zien. Er zijn meerdere spreektafels. Onze medewerkers staan u graag te woord: over het plan zelf en over de invloed ervan op verkeer en parkeren, natuur en water. Ook medewerkers van de gemeente zijn aanwezig.

Komt er nog een inloopavond?

Omdat het vlak voor de schoolvakantie is, kunnen mogelijk niet alle bewoners naar de inloopavond komen. Daarom organiseren we deze bijeenkomst na de zomervakantie, rond september/oktober, nog een keer. Dit geeft ons de gelegenheid om nader in te gaan op ontvangen vragen, opmerkingen en eventuele resultaten van uitgevoerde onderzoeken.

Hoe gaat het verder?

Na de inloopavonden en na de onderzoeken (o.a. verkeer, natuur en water) ontvangt de gemeente de resultaten hiervan. De gemeente toetst of de nieuwbouw voldoet aan wet- en regelgeving. Daarna neemt de gemeente een besluit over de herziening van het bestemmingsplan. Een herziening van het bestemmingsplan is nodig om op de locatie te kunnen bouwen. Het besluit over de herziening van het bestemmingsplan maakt de gemeente bekend in de openbare mededelingen. Daarbij staat ook hoe u een zienswijze in kunt dienen en bezwaar kunt maken.

Graag tot ziens op 12 juli!  Ook na 12 juli blijven we graag met u in gesprek over de uitwerking van de plannen.