Mantelzorgcompliment 2018: aanvragen t/m 31 december

De gemeente vindt het belangrijk dat mantelzorgers ondersteund en gewaardeerd worden. Daarom kunnen inwoners van Tiel voor hun mantelzorger het mantelzorgcompliment aanvragen. Dit is een bedrag van € 125,- of een verzorgde avond uit ter waarde van hetzelfde bedrag. Ook vergoedt de gemeente de kosten van een parkeervergunning voor de mantelzorger.

Wie komt in aanmerking?

Iedereen die meer dan drie maanden zorg biedt aan zorgvragers in de gemeente Tiel komt in aanmerking voor het mantelzorgcompliment. De mantelzorg mag geen gebruikelijke of professionele zorg zijn.

Inwoners die een parkeervergunning hebben gekocht zodat hun mantelzorger voor de deur kan parkeren kunnen dit jaar de aanschafkosten terugvragen.

Aanvragen

Het mantelzorgcompliment kan t/m 31 december 2018 aangevraagd worden. Het aanvraagformulier is vanaf 15 november te vinden op meerdere plekken in de gemeente, onder andere het stadhuis (Achterweg 2, Tiel) en Mozaïek (Hertog Karellaan 140, Tiel). U kunt het aanvraagformulier downloaden (pdf 1 MB) of opvragen bij Mozaïek via (0344) 611 566.