Meedenken over ‘Tiel fietsvriendelijk’

Dit item is verlopen op 12-12-2018.

Hoe maken we Tiel prettiger en veiliger voor fietsers? Hierover spraken inwoners op de bijeenkomst ‘Tiel fietsvriendelijk’ eerder dit jaar. Maandag 19 november is er een vervolgbijeenkomst. De bijeenkomst is van 19.00 tot 21.30 uur in de raadzaal (ingang: Ambtmanstraat 13).

Op zoek naar oplossingen

In de eerste bijeenkomst hebben de deelnemers gesproken over onder andere plekken die volgens hen gevaarlijk zijn en over het onderhoud van de fietspaden. In de bijeenkomst op 19 november zoeken de deelnemers met elkaar naar mogelijke oplossingen. Natuurlijk is het ook mogelijk om de uitkomsten van de eerste bijeenkomst nog aan te vullen. Dus ook inwoners en andere belangstellenden die in juni niet op de bijeenkomst waren zijn van harte welkom.

Waarom wil Tiel prettiger en veiliger worden voor fietsers?

Er zijn verschillende redenen om ‘fietsvriendelijker’ te worden:

• De fiets is een aantrekkelijk alternatief voor de auto. Ook is fietsen gezond.
  • Mensen fietsen steeds grotere afstanden. Dit komt onder andere door de opkomst van de elektrische fiets.
  • Het openbaar vervoer verandert. Buslijnen verdwijnen. De fiets wordt steeds belangrijker om bij bushaltes en treinstations te komen.
  • Veel toeristen leren Tiel en de omgeving kennen op de fiets.

Voorstel voor de gemeenteraad

Begin 2019 sturen we een voorstel naar de gemeenteraad. In dit voorstel staan maatregelen om Tiel fietsvriendelijker te maken. Daarbij gebruiken we de reacties van de bijeenkomsten. De raad beslist welke maatregelen we gaan uitvoeren en wanneer.

Aanmelden

Belangstellenden kunnen zich tot 16 november aanmelden voor de bijeenkomst via pstienstra@gmail.com.