Meer loopruimte deel Westluidensestraat

Dit item is verlopen op 04-05-2018.

Maandag 16 april start de aannemer met het maken van aanpassingen in de Westluidensestraat. Het gaat om het deel tussen de Tolhuiswal en de St. Agnietenstraat. Na de werkzaamheden is er meer ruimte voor voetgangers. Het werk duurt ongeveer twee weken. Tijdens het werk is dit deel van de Westluidensestraat afgesloten voor verkeer met uitzondering van voetgangers. De binnenstad blijft bereikbaar met een tijdelijke omleiding.

Bredere straat

De ruimte in dit deel van de straat is beperkt, maar kan verbeterd worden. Daarom gaan de hekjes weg, wordt de rijbaan smaller en wordt de stoep aan één zijde van de straat breder. Hierdoor krijgt de voetganger meer ruimte.

Bereikbaarheid

De woningen, bedrijven en winkels blijven tijdens het werk bereikbaar voor voetgangers. De binnenstad blijft bereikbaar met een tijdelijke omleiding. De omleiding begint op de Rechtbankstraat (bij Zinder) en eindigt via de St. Agnietenstraat op het kruispunt met de Tolhuisstraat. Het eenrichtingsverkeer op de St. Agnietenstraat wordt hiervoor tijdelijk omgedraaid.

Pagina opties