Praat mee over Typisch Tiel

Logo Typisch Tiel

Hoe moet Tiel er over 20 jaar uitzien? Wat moet er blijven en wat moet er echt veranderen? De gemeente Tiel nodigt inwoners, ondernemers en organisaties uit om mee te denken over de toekomst van Tiel. Want de gemeente gaat een omgevingsvisie opstellen.

In de omgevingsvisie komt te staan hoe Tiel zich in de komende twintig jaar wil ontwikkelen. Waar zijn nieuwe woningen nodig? Is er behoefte aan een nieuw bedrijventerrein? Waar in Tiel kun je straks wandelen en fietsen? Alle inwoners kunnen meepraten over deze keuzes.

Praat ook mee

Inwoners kunnen hun mening geven via een korte vragenlijst op www.tiel.nl/omgevingsvisie. Ook is er een inloopavond. Op donderdag 11 oktober kunnen inwoners op elk moment tussen 19.00 en 22.00 uur naar de raadzaal komen om mee te praten. Het adres is Ambtmanstraat 13.

De toekomst van Tiel meebepalen

Om te beginnen bepaalt de gemeente wat de stand van zaken nu is. Over welke gebieden zijn inwoners heel tevreden? En wat moet er volgens inwoners juist veranderen aan de inrichting van de gemeente? Maar ook: wat voor soort gemeente is Tiel eigenlijk? Een gemeente met veel evenementen en een groot cultureel aanbod? Of is het vooral een gemeente waar het goed wonen is voor gezinnen die rust en ruimte zoeken? Of hoort het allebei bij Tiel? Dit legt de gemeente vast in de startnota Typisch Tiel.

Omgevingswet

Het maken van de omgevingsvisie is een onderdeel van de omgevingswet. Dit is een nieuwe wet die in 2021 in heel Nederland wordt ingevoerd. Er zijn nu heel veel wetten die gaan over de leefomgeving. Al deze wetten verdwijnen en er komt er één voor terug: de omgevingswet. Iedere gemeente moet hiervoor een omgevingsvisie hebben.