Uitnodiging bijeenkomst verhaallijnen

Wat maakt voor u Tiel nu echt Tiel? Vindt u het belangrijk dat Tiel een eigen karakter behoudt en benadrukt? Heeft u ideeën over het gebruik en de presentatie van het Tielse erfgoed? Meld u dan aan voor de bijeenkomst ‘Verhaallijnen van Tiel’ op 20 februari 2018. De bijeenkomst begint om 19.30 uur in de Daalderopzaal aan de Ambtmanstraat 13-15 in Tiel.

Wat is het doel van de bijeenkomst?

De gemeente Tiel werkt met drie grote verhaallijnen: Fruitstad aan de Waal, Handelsstad en Waterrijk. Deze drie verhaallijnen kenmerken de geschiedenis van Tiel. Ze worden gebruikt om het erfgoed te beschermen, beheren en mee te laten groeien met de toekomst. Kort gezegd, hoe maken we het erfgoed en de verhalen hierachter beleefbaar? Uw ideeën bij de verhaallijnen, bijvoorbeeld voor projecten, worden meegenomen in de plannen van de gemeente.

Voor wie is het?

Iedereen die trots is op Tiel is van harte welkom. Het is niet nodig om alles te weten over Tiel en de historie. Een frisse blik en een binding met Tiel zijn genoeg.

Wat gaat er verder mee gebeuren?

Het resultaat van de bijeenkomst koppelt de verhaallijnen aan de toekomstplannen voor het Tielse erfgoed. Het bedrijf ‘The Missing Link’, dat de bijeenkomst leidt, maakt voor de gemeente Tiel een handboek. Hierin staat hoe de gemeente de verhaallijnen wil inzetten bij nieuw beleid en initiatieven.

Verhaallijn Fruitstad aan de WaalVerhaallijn HandelsstadVerhaallijn Waterrijk

• 19.30-19.40 uur: Ontvangst met koffie en thee en welkomstwoord.
  • 19.40-20.00 uur: Toelichten doel project en verhaallijnen.
  • 20.00-20.45 uur: In kleine groepjes projecten bedenken bij de verhaallijnen. Kernvraag hierbij is: hoe maken we het erfgoed en de verhalen hierachter beleefbaar? Een sneltekenaar helpt ons om de ideeën zichtbaar te maken.
  • 20.45-21.00 uur: Gezamenlijk bespreken ideeën voor projecten.

Wilt u bij de bijeenkomst aanwezig zijn en meepraten? Stuur dan een mail naar edkok@tiel.nl om u aan te melden. We zoeken ongeveer 30 mensen om mee te doen. Heeft u nog vragen? Mail dan naar hetzelfde adres of neem contact op met Esther Kok op telefoonnummer: (0344) 63 73 16.