Jaarlijks onderhoud bomen door Avri

25 Feb 2023
In de komende weken voert Avri in het kader van het boomonderhoud de jaarlijkse kapronde uit in de gemeente Tiel. Alle bomen binnen de gemeente worden minimaal eens in de drie jaar op veiligheid gecontroleerd. Naar aanleiding van deze controle worden nu de zieke, dode en onveilige bomen weggehaald.

Boomveiligheidscontrole

Avri onderhoudt voor gemeente Tiel de gemeentelijke bomen. Om dit onderhoud goed uit te kunnen voeren, krijgen alle bomen eens in de drie jaar een boomveiligheidscontrole. De gemeente is opgedeeld in 3 deelgebieden en elk jaar wordt één deelgebied gecontroleerd. Tijdens deze boomveiligheidscontrole kijkt de inspecteur naar de veiligheid én de staat van onderhoud van de boom. De inspecteur legt ook vast welk onderhoud een boom nodig heeft, zodat elke boom na de onderhoudsronde veilig is. Soms is het nodig om een boom te kappen. Dit gebeurt bij zieke, dode of onveilige bomen.

Kapronde

De jaarlijkse kapronde in de gemeente Tiel start in de week van 27 februari en duurt twee tot drie weken. De bomen die weggehaald worden staan verspreid door de gemeente en hebben inmiddels een stip op de stam gekregen.

Nieuwe bomen

In samenspraak met de gemeente wordt besloten of er op dezelfde plek een boom teruggeplant gaat worden. Dit zal niet altijd het geval zijn, omdat soms de situatie niet ideaal is om een boom terug te planten. Wanneer er geen nieuwe boom geplant wordt, zal er gekeken worden of er op een andere plek in de gemeente een boom terug geplant kan worden. Het planten van de nieuwe bomen gebeurt in het najaar.

Overlast

U kunt wat overlast hebben van deze werkzaamheden. Avri probeert samen met de aannemer dit zoveel mogelijk te beperken. Als u naar aanleiding van dit bericht en de kapronde vragen hebt, kunt u een melding aanmaken in de Avri-app of bellen met Avri of uw gemeente.