Jaarlijkse snoeironde bomen

9 mei 2022
In de maanden mei en juni voert Avri de jaarlijkse controle- en snoeironde uit in de gemeente Tiel. Alle bomen worden minimaal eens in de drie jaar op veiligheid gecontroleerd en, als het nodig is, gesnoeid.

Boomveiligheidscontrole

Alle gemeentelijke bomen krijgen eens in de drie jaar een boomveiligheidscontrole. De gemeente is verdeeld in drie deelgebieden. Elk jaar wordt één deelgebied gecontroleerd. Daarnaast krijgen de bomen langs de doorgaande wegen elk jaar een controle. De inspecteur kijkt naar de veiligheid én de staat van onderhoud van de boom. De inspecteur legt vast welk onderhoud een boom nodig heeft, zodat elke boom na de snoeironde veilig is. Zo ontstaat er geen achterstallig onderhoud.

Snoeironde Tiel

Deze snoeironde zijn de bomen in Passewaaij, de buitengebieden, en langs de doorgaande wegen in Tiel aan de beurt. Omdat bij elke boom wordt gekeken wat nodig is, kan het zijn dat in een straat niet alle bomen gesnoeid worden.

Overlast

U kunt wat overlast hebben van deze werkzaamheden. Avri probeert samen met de aannemer om dit te beperken. Als u vragen hebt over de snoeironde, kunt u een melding maken in de Avri-app. Of bellen naar de gemeente: 0344 – 637 111.