Jongereninloop Mozaïek Welzijn wordt Talenthouse

27 sep 2021
Talenthouse Tiel is de nieuwe naam voor de jongereninloop van Mozaïek Welzijn in Tiel. De inloop zat eerst in de oude bioscoop. Nu is deze verhuisd naar de oude bibliotheek aan Kloosterstraat 3 in Tiel.

Talenthouse Tiel wordt vrijdag 1 oktober om 19.00 uur officieel geopend. Tussen 19.00 – 21.00 uur kunt u een kijkje nemen op deze nieuwe locatie.

Meer dan alleen een inloop

De naam Talenthouse Tiel is gekozen omdat het meer is dan elkaar ontmoeten. De jongeren organiseren zelf leuke activiteiten zoals een rap- en DJ-workshop, knutselen, of een gametoernooi. De bedoeling is dat de jongeren dit zelf bedenken en organiseren. Door jongeren dit zelf te laten doen ontdekken ze ook hun eigen talent. Soms hebben ze dit zelf niet in de gaten omdat het als vanzelf gaat. De jongerenwerkers van Mozaïek laten ze dan zien dat het wél een talent is om bijvoorbeeld goed te kunnen tekenen of organiseren. 

Talenten ontdekken

Zo is Talenthouse Tiel niet alleen een plek waar jongeren elkaar ontmoeten, maar ook een plek waar ze hun eigen talenten kunnen ontdekken.

Naast talent ontdekken en elkaar ontmoeten is de jongerenwerker er voor de jongeren. Zo kunnen ze hun verhaal kwijt. Mounir: “Door samen bezig te zijn leren we elkaar kennen en je merkt dat ze hun verhaal bij je kwijt kunnen. We luisteren en proberen ze te helpen als ze ergens mee zitten.”

Talenthouse Tiel is iedere dinsdag van 19.00 – 21.00 uur speciaal voor alleen meiden open en woensdag en donderdag van 16:00 – 18:00 en 19:00 – 22:00 uur open voor alle jongeren vanaf 12 jaar.

Spullen gezocht Talenthouse Tiel

Voor de nieuwe jongereninloop Talenthouse Tiel is Mozaïek Welzijn op zoek naar spullen om er een gezellige en creatieve ruimte van te maken.

Denk aan speakers, microfoons, pooltafel, dartboard, beamer, boekenkast, vloerkleden, spaarlampen, spellen, zitzakken, banken, et cetera. Heeft u spullen, dan kunt u contact opnemen via 0344 – 611 566.