Kerstboodschap van burgemeester Beenakker

22 dec 2020
Een kerstboodschap van burgemeester Beenakker aan alle inwoners van gemeente Tiel.

Bekijk de videoboodschap

Bekijk de kerstboodschap van burgemeester Beenakker in dit filmpje.

 

Beste inwoners,

Het is bijna Kerst en oud en nieuw. In donkere dagen zijn dit momenten van licht en hoop. De feestdagen zijn zoals altijd bijzonder, maar dit jaar ook echt anders. Dat voelt onwerkelijk, want we zitten nu in een harde lockdown. Onze minister-president Rutte heeft vorige week heel duidelijk uitgelegd waarom dat is. Het is noodzakelijk.

Ingrijpend is het ook: deze tijd staat juist het teken van bij elkaar zijn. En uitgerekend daarmee kunnen we elkaar ziek maken. Ik begrijp heel goed als u verdrietig, kwaad of moedeloos bent. Zelf verheugde ik mij ook op dagen met veel dierbaren om mij heen. Helaas kan dat niet.

Maar erger dan deze teleurstelling, is het als mensen ziek worden. Of zelfs overlijden. Na inmiddels tien maanden weten we dat corona echt iedereen kan treffen. Dat mogen we elkaar niet aandoen. Maar óók niet de mensen die hun zaak nu tijdelijk moeten sluiten. Of die juist op het tandvlees lopen door teveel werk, zoals de mensen in de zorg. De zorg moét toegankelijk blijven, voor iedereen!

Graag wil ik u nog iets meegeven: dit is niet voor altijd. Want er zijn binnenkort diverse vaccins beschikbaar. Dat geeft hoop. Ik wens dat u, net als ik, met die hoop de feestdagen ingaat. Dat u in kleine kring geniet van de mooie momenten met elkaar. Aandacht voor elkaar heeft. Elkaar een kaart stuurt of opbelt. Een klein gebaar kan een grote betekenis hebben voor wie het moeilijk heeft.

Ik wens u een fijne Kerst en een gezond en gelukkig 2021: het jaar dat ons letterlijk weer dichtbij elkaar gaat brengen.


Met een vriendelijke groet,

Hans Beenakker
Burgemeester