Kerstboodschap van burgemeester Beenakker

21 dec 2021
Een kerst- en oudejaarsboodschap voor u van burgemeester Hans Beenakker.

Beste inwoners,

Nog een paar dagen en dan is het Kerst. En over anderhalve week proosten we op het nieuwe jaar. Ik denk dat u zich deze momenten - net als ik - wel anders had voorgesteld.

Net als vorig jaar is er weer een lockdown met de feestdagen. We kunnen deze dagen niet vieren met veel familie en vrienden. Niet uitgebreid shoppen of naar een restaurant. De nieuwjaarsreceptie met collega’s zal weer online zijn. We moeten ons weer aanpassen en dat valt ons zwaar.

Geen Kerstklokjes, maar noodklok

Ik voel met u mee, want we moeten afstand houden in een tijd die juist in het teken staat van bij elkaar zijn. Maar het is heel belangrijk dat we de coronamaatregelen goed volgen. Dat blijkt uit mijn gesprekken met de directeur van ons ziekenhuis. De zorgverleners luiden helaas niet de Kerstklokjes, maar de noodklok. Zij raken zo overbelast dat zij niet iedereen meer kunnen helpen. Daarom vraag ik u: haal uw prik tegen corona als u dit nog niet heeft gedaan. Heeft u twijfels of vragen, laat u zich  goed informeren, bijvoorbeeld door uw eigen huisarts. Of bel de Vaccinatie Twijfeltelefoon: 088-75 55 777. En laat u zich testen als u klachten heeft.

Veilige jaarwisseling

Een zelftest doen is ook een goed idee als u met de kinderen naar opa en oma gaat. Bijvoorbeeld om oud en nieuw te vieren. Om de jaarwisseling veiliger te maken en daarmee de zorg te ontlasten, is er dit jaar een landelijk verbod op het afsteken van vuurwerk. Ik begrijp dat dit een teleurstelling is voor de liefhebbers. Anderen vinden het juist een geruststelling. Het is mijn wens dat we ondanks alle beperkingen toch een hele gezellige oud en nieuw met elkaar kunnen vieren.

Respect voor de hulpdiensten

Mocht er toch iets gebeuren, dan staan de hulpdiensten voor ons klaar. Brandweerlieden, zorgmedewerkers en politieagenten zijn met oud en nieuw niet bij hun familie en vrienden. Zij werken voor onze veiligheid en verdienen daarvoor onze waardering. Geef ze de ruimte en blijf respectvol.

Wens voor elkaar

Kerst en oud en nieuw zijn in donkere dagen momenten van licht en hoop. Laten we ons vasthouden aan deze hoop. En aan elkaar. We hebben elkaar nodig. Stuur een kaart, appje of mailtje naar wie u niet kunt bezoeken. Met iets kleins kunt u een groots gebaar maken! U kunt uw wens voor of herinnering aan een dierbare ook kwijt in de wensboom vol lichtjes, die tot 28 december op de Groenmarkt bij Flipje staat. Mijn wens voor u hangt er ook in.

Ik wens u een fijne Kerst en een gezond en gelukkig 2022.

 

Met een vriendelijke groet,

Hans Beenakker
Burgemeester