Heel veel kleine kinderen in gele hesjes zijn bezig om een boom te planten samen met een wethouder. Ze staan rondom de boom en het gegraven gat.

Kinderen voorzien Akelei van nieuwe bomen

15 november 2023
Nieuws

Met vereende krachten planten kinderen van groep 4 van de Rotondaschool vandaag op Nationale Boomfeestdag nieuwe bomen langs de Akelei in Passewaaij. Daarbij geholpen en aangemoedigd door hun leerkrachten, medewerkers van Avri en de gemeente en wethouder Frank Groen.

Tot voor kort stonden aan deze straat een kleine dertig Lindebomen. Die zijn gekapt omdat ze instabiel waren en snel om konden vallen. In samenspraak met de bewoners is nu gekozen voor een sierkers waarvan er 43 geplant worden.

Opgroeien met bomen

Het thema van de Boomfeestdag 2023 is: ‘Opgroeien met bomen’. Leerlingen van basisscholen in heel Nederland onderzoeken waarom het opgroeien in een boomrijke omgeving belangrijk is. Ook leren ze over de groei en verschillende functies van bomen tijdens hun levenscyclus.

De gemeente doet al sinds 1969 mee aan de viering van de Nationale Boomfeestdag. Het doel is om kinderen en hun ouders op een positieve manier te wijzen op de noodzaak om de natuur te respecteren en te onderhouden. Sinds enkele jaren organiseert Avri de Boomfeestdag, omdat Avri het beheer van de openbare ruimte uitvoert voor de gemeente Tiel.