Landelijke corona maatregelen vertaald naar Tielse situatie

Landelijk zijn er maatregelen genomen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Natuurlijk heeft dit ook gevolgen voor de gemeente Tiel. Op deze pagina vindt u informatie over de maatregelen in Tiel.

30 maart, Aanvullende Tielse maatregelen

Vanwege het coronavirus werkt de gemeente Tiel vanaf maandag 30 maart alleen nog op afspraak. Er is dus geen vrije inloop meer. Het maken van een afspraak kan telefonisch via (0344) 637111 of online via www.tiel.nl/afspraak. Is het niet noodzakelijk om naar het stadhuis te komen? Stel uw bezoek dan uit.

Op maandag 23 maart heeft het kabinet nieuwe aanvullende maatregelen genomen in de aanpak van het coronavirus. Deze aanpak is erop gericht om de zorgcapaciteit niet te overbelasten en mensen te kunnen helpen die het meest kwetsbaar zijn. 

In lijn met de landelijke maatregelen heeft burgemeester Beenakker besloten het Cruijffcourt in Tiel West en het skatepark bij sporthal Westroijen te sluiten. Hier komen hekken. Dit om te voorkomen dat mensen op deze plekken in grotere groepen samenkomen en niet voldoende afstand houden. Daarnaast wordt, zodra de noodverordening van kracht is, stevig ingezet op handhaving van alle maatregelen.

15 maart, Aanvullende Tielse maatregelen

Vanaf zondag 15 maart 18.00 uur gelden landelijk nieuwe maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. Deze maatregelen gelden ook voor Tiel. In lijn met deze maatregelen heeft de gemeente Tiel besloten om per direct:

  • Cultuurgebouw Zinder (inclusief bibliotheek) te sluiten.

12 maart, Tielse maatregelen

Vanaf donderdag 12 maart gelden landelijk nieuwe maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. Deze maatregelen gelden ook voor Tiel. In lijn met de landelijke maatregelen heeft de gemeente Tiel besloten om per direct:

  • Schouwburg Agnietenhof te sluiten
  • Sporthallen Westroijen en de Betuwehal te sluiten
  • Zwembad Groenendaal te sluiten
  • Flipje en streekmuseum Tiel te sluiten
  • Grote bijeenkomsten in Cultuurgebouw Zinder af te gelasten, muzieklessen gaan gewoon door en de bibliotheek blijft open.

Gevolgen voor Tielse samenleving

Burgemeester Beenakker: “Ik realiseer me dat deze maatregelen grote gevolgen hebben voor inwoners, ondernemers en verenigingen. Ik vind het goed om te zien dat zoveel Tielenaren hun verantwoordelijkheid hierin nemen. Ik heb er dan ook alle vertrouwen in dat iedereen zich houdt aan de landelijke maatregelen. Dat is wat wij met zijn allen kunnen doen om de verspreiding van het virus te beperken. Ik wil mijn warme steun uitspreken voor alle harde werkers in de zorg en iedereen die zijn steentje bijdraagt.”

In de gemeente Tiel komt dagelijks een team bij elkaar. Samen bekijken zij de actuele situatie. Hierdoor kan het zijn dat er nog aanvullende maatregelen genomen worden.

Afspraken

Het stadhuis blijft gewoon open. Heeft u een afspraak en heeft u neusverkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts blijf dan thuis en verzet uw afspraak. Dit kan via de afspraakbevestiging in uw mail of telefonisch via 0344-637111.