Ledlampen vervangen oranje verlichting op doorgaande wegen

17 Feb 2022
Op veel doorgaande wegen in de gemeente staan nu nog lantaarnpalen die oranje/geel licht geven. De komende tijd laten we die deels vervangen door ledverlichting.

De huidige lampen worden sinds enkele jaren niet meer gemaakt, de oude voorraden raken op en de lampen vallen ook steeds meer uit. Wethouder Frank Groen: “In het belang van de verkeersveiligheid is het belangrijk om hier iets aan te doen voordat er meer lampen uitvallen. En door de huidige lampen te vervangen door ledlampen maken we de openbare verlichting op de doorgaande wegen ook energiezuiniger en duurzamer.”

Start in zo’n 20 straten

Aannemer Van Gelder gaat de lampen vervangen op circa 20 doorgaande wegen. Onder andere op de Laan van Westroijen, Nieuwe Tielseweg en Rivierenlandlaan. Wethouder Frank Groen: “In de loop van dit jaar maken we een nieuw beleids- en beheerplan openbare verlichting. Daarin in brengen we in beeld welke vervolgstappen nodig zijn om de openbare verlichting nog verder op orde te brengen.”

Enige hinder voor het verkeer

Om de lampen te vervangen is een hoogwerker nodig. Deze staat op de weg. Dit kan betekenen dat er mogelijk even oponthoud is omdat er tijdelijke verkeersmaatregelen genomen moeten worden om veilig te kunnen werken. Wij proberen de overlast te beperken en vragen uw begrip daarvoor