Lid worden van de Wmo-raad?

De Wmo-raad Tiel zoekt mensen die wonen in de gemeente Tiel en willen meedenken over het beleid van de gemeente op het gebied van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning en Jeugd.

Vindt u het belangrijk om mee te praten en mee te denken over het beleid en uitvoering van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo)? Dan is lid worden van de Wmo- raad wellicht iets voor u! Wij zoeken 4 enthousiaste nieuwe leden.

De belangrijkste voorwaarden zijn:

  • U woont in Tiel of heeft een aantoonbare relatie met Tiel.
  • U heeft een netwerk waardoor u (veel) signalen krijgt uit de samenleving en niet alleen hoeft uit te gaan van eigen ervaring.

Belangstelling?

Heeft u belangstelling of wilt u vrijblijvend meer informatie ontvangen? Stuur uw motivatiebrief met CV per e-mail naar de heer A. Sonneveld, secretaris WMO-raad Tiel, via sonnevaj@xs4all.nl. Ook voor vragen kunt u contact met hem opnemen. 

Wat doet de Wmo-raad?

De Wmo-raad geeft gevraagd en omgevraagd advies aan het college van Burgemeester en Wethouders. De gemeente betrekt dit advies vervolgens bij het vaststellen van beleid. De Wmo-raad volgt ook de wijze waarop het beleid wordt uitgevoerd. 

Vergaderingen vinden plaats op de laatste dinsdag van de maand (behalve juli) om 19.30 uur. Naast de tijdsinvestering voor de vergaderingen vraagt het werk de nodige leestijd. Ook kan het voorkomen dat een bijeenkomst van de gemeente of van een belangengroep bijgewoond wordt. Het onderhouden van een netwerk maakt deel uit van de functie.