Lintjesregen 2019

26 apr 2019
Ter gelegenheid van Lintjesregen 2019 ontvingen vanmorgen zeven Tielenaren een Koninklijke Onderscheiding. Zij werden allen Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester Beenakker reikte de versierselen behorende bij de onderscheiding in de Agnietenhof van Tiel uit.

De heer Aart van Westrienen

de heer Van Westrienen is vanaf 1996 actief betrokken bij Wijkvereniging Passewaaij. Vanaf 1996 heeft hij zich ingezet bij het organiseren van vele activiteiten voor diverse doelgroepen in de wijk. Van 2002 tot 2012 was de heer Van Westrienen bestuurslid en sinds 2012 is hij voorzitter.

De heer Jan van der Meer

de heer Van der Meer is vanaf 1996 actief betrokken bij Wijkvereniging Passewaaij. Hij heeft zich vanaf het begin ingezet bij het organiseren van vele activiteiten voor diverse doelgroepen in de wijk. Vanaf 1996 is hij secretaris en vanaf 1997 redactielid van De Passewaayer. Ook begeleidt hij 1 x per maand de klaverjasavond.

De heer Huib Smink

de heer Smink is vanaf 1996 actief betrokken bij Wijkvereniging Passewaaij. Hij zet zich in bij het organiseren van vele activiteiten van de wijkvereniging. Daarnaast is hij binnen het bestuur ook penningmeester vanaf 1996

Mevrouw Lagerweij-Molnár

mevrouw Lagerweij zet zich al ruim 30 jaar in als vrijwilliger voor met name Tielse ouderen en kinderen. Van 1986 tot heden is zij vrijwilliger bij de peuterspeelzaal in Wadenoijen en peuteropvang Het Waayertje in Tiel. Vanaf 1998 tot heden gaat zij als vrijwillig verpleegkundige mee op Zonnebloemvakanties (zij is 20 keer mee geweest). Vanaf 2000 tot heden is zij vrijwilligster bij de kerkdienst op de Vier Gravinnen en Westerhof. Vanaf 2002 tot heden haalt en brengt zij bewoners van Vrijthof 1 keer per week naar de kapper. Vanaf 2010 verzorgt zij 1 x per maand het bezoek van kinderen van de peuterspeelzaal aan de ouderen van Westerhof (een afdeling van Vier Gravinnen). Zij doet dit d.m.v. een zelfbedacht spelprogramma.

Mevrouw Verduijn-Schmitt

mevrouw Verduijn heeft 13 jaar als vrijwilliger op peuterspeelgroep van wijkcentrum het Oosthonk gewerkt. Daarna is zij zich gaan richten op het ondersteunen van mensen met niet-aangeboren hersenletsel en hun mantelzorgers. Gedurende 15 jaar is zij contactpersoon van de CVA vereniging Samen Verder geweest. Vanaf 2011 organiseert ze wandeltochten voor mantelzorgers. Tussen 2003 en 2017 organiseerde ze de informatiemarkt in het ziekenhuis tijdens de jaarlijkse Dag van de Beroerte.

Mevrouw Jansen- Van Kessel

Mevrouw Jansen is vanaf 1966 is intensief betrokken bij Hellas als trainer, jurylid en is de drijvende kracht achter het Sint Nicolaascomité. Zij is mede-beheerder van de kantine (samen met haar echtgenoot).

Mevrouw Rieuwers-Gerritsen

Mevrouw Rieuwers is vanaf 1984 betrokken bij Hellas: als assistent, trainer, jurylid, bestuurslid en penningmeester. Ook is zij van 2003 tot 2012 lid van de technische commissie geweest en vanaf 1988 tot heden voorzitter van de damescommissie. Vanaf 2003 tot heden collecteert zij jaarlijks voor Gehandicapten Sport Nederland.

Van links naar rechts bovenste rij: Dhr. Smink, Burgemeester Beenakker, Dhr. Van der Meer, Dhr. Van Westrienen

Onderste rij: Mevrouw Jansen – Van Kessel, mevrouw Rieuwers – Gerritsen, mevrouw Lagerweij – Molnár, mevrouw Verduijn – Schmitt. (Foto: J. Bouwhuis)