Malafide ontstoppingsmonteurs actief

4 mrt 2021
Een probleem met uw afvoer? Pas dan op als u een monteur zoekt via Google. De reden is dat er malafide ontstoppingsmonteurs actief zijn. Misschien is de verstopping wel verholpen, maar u blijft dan wel achter met een torenhoge rekening.

Ook in onze gemeente zijn er meldingen binnen gekomen dat er malafide ontstoppingsmonteurs actief zijn. Deze bedrijven verschijnen bovenin Google op het moment dat u een monteur zoekt. De prijzen die deze bedrijven rekenen zijn torenhoog. Ook wordt het probleem niet altijd opgelost. Belt u dan terug om aan te geven dat het probleem er nog zit, dan staan ze u niet meer te woord.

Vertrouw niet blind op de eerste Google-zoekresultaten 

Om te voorkomen dat u te maken krijgt met een malafide ontstoppingsbedrijf doet u er goed aan, om niet het eerste de beste nummer dat bovenin Google verschijnt te bellen. Beter neemt u contact op met een lokaal bedrijf. Vraag ook eens na bij familie en vrienden of zij een goed bedrijf weten.

Vraag om een prijsindicatie 

Eenmaal een bedrijf gevonden? Vraag dan om een prijsindicatie. Wat gaat het u kosten rekening houdend met het tijdstip, avonduren en weekend kennen vaak een toeslag, de voorrijkosten en de materiaalkosten. Wil het bedrijf u geen prijsopgave geven, zoek dan verder.