Mantelzorgcompliment 2019

16 okt 2019
De gemeente waardeert de inzet van mantelzorgers. Daarom kunnen inwoners van Tiel het mantelzorgcompliment aanvragen. Dit jaar is dat een bedrag van € 90,-. Ook vergoedt de gemeente de kosten van een parkeervergunning voor de mantelzorger.

Voor wie?

Het mantelzorgcompliment is bedoeld voor iedereen die meer dan drie maanden zorgt voor een chronisch zieke, gehandicapte of hulpbehoevende partner, ouder, kind, familielid, vriend of kennis. De mantelzorger verleent geen gebruikelijke of professionele zorg.

Hoe vraagt u het aan?

U kunt het mantelzorgcompliment aanvragen tot en met 31 december 2019. U kunt het downloaden en printen.

 

 

Het is ook af te halen bij het stadhuis (Achterweg 2), bij Mozaïek (Hertog Karellaan 140). U kunt het aanvraagformulier ook opvragen bij Mozaïek Matchpoint via (0344) 611 566.

 

Heeft u een parkeervergunning?

Heeft u een parkeervergunning gekocht zodat uw mantelzorger bij u kan parkeren? Deze vergoeden wij voor u. Vul hiervoor op het aanvraagformulier uw bankrekeningnummer in en voeg een kopie van uw parkeervergunning toe.

Week van de Mantelzorg

Naast het mantelzorgcompliment is er de Week van de Mantelzorg in Tiel. Van 4 t/m 10 november zijn er maar liefst 15 activiteiten voor mantelzorgers. Denk daarbij aan stoelyoga, een verwenochtend, high tea, samen zingen, wandelen of ontbijten, een filmvoorstelling en nog veel meer. Bent u mantelzorger en wilt u meedoen aan één van de activiteiten? Stuur dan een mail naar Mozaïek, matchpoint@mozaiekwelzijn.nl. Bellen mag ook: (0344) 611 566.