Meegraven met archeologen op het Bleekveld in de herfstvakantie

27 sep 2022
Wist u dat Tiel 1000 jaar geleden één van de oudste en belangrijkste handelssteden van ons land was? Boven de grond herinnert een aantal mooie gebouwen en plekken aan onze boeiende geschiedenis. Maar ook onder de grond zijn nog dingen van vroeger te vinden. Zoals onder het Bleekveld.

Het Bleekveld, naast Agnietenhof en de Vlindertuin, is nu nog een parkeerplaats. Vanaf begin 2023 worden hier woningen gebouwd. Dat biedt ons de unieke kans om nog een keer in de bodem van onze binnenstad te kijken. En zo meer te leren over onze oudste geschiedenis. Wie weet komen we zelfs nog spullen van Vikingen tegen!

Iedereen mag meegraven

De hele maand oktober gaan we hier een archeologische opgraving doen. Alle inwoners van Tiel (en omstreken) mogen in de herfstvakantie meedoen. Een opgraving in de binnenstad komt bijna niet voor. Dat het publiek mag meedoen, is nog veel zeldzamer. Mis deze kans dus niet!

Inschrijven

Wilt u ook meegraven in de herfstvakantie (maandag 24 t/m vrijdag 28 oktober)? Het inschrijfformulier vindt u op www.oudheidkamer-tiel.nl/bleekveldopgravingen.php

Voor in uw agenda: op zaterdag 29 oktober is van 12.30 – 16.00 uur de open dag op het Bleekveld vol leuke activiteiten die met de opgraving te maken hebben.