Meld verdachte situaties via WaakSamen

23 okt 2020
Vindt u het moeilijk om te bepalen of u 112 (spoed) of 0900-8844 (geen spoed, wel politie) moet bellen bij een verdachte situatie? WaakSamen doet dit voor u.

WaakSamen is anoniem en deelt alleen uw GPS-locatie op het moment dat u een melding doet. 

Wat is WaakSamen?

WaakSamen is een app die u helpt snel een goede melding te maken. Moeite met een juist signalement maken? WaakSamen maakt deze voor u. Was de verdachte persoon groot of klein? Droeg hij een gele jas of een rood shirt? Hangt hij rond? Is hij agressief? Of is er sprake van een groep, die voorbijgangers lastig valt? Met een paar gerichte keuzes is de melding klaar. Uiteraard kunt u de melding ook in uw Buurt WhatsApp-groep delen.

App downloaden

WaakSamen is gratis en op elke smartphone te downloaden via Google Play store of App store. Heeft u de app WaakSamen al eerder gedownload? Deze werkt niet meer. Verwijder deze op uw smartphone en download de vernieuwde app.

Meldingen komen ook bij de gemeente

Alle meldingen via WaakSamen komen bij ons terecht. Dit geeft ons inzicht in de veiligheid en leefbaarheid van onze gemeente en uw wijk. Hoe meer u gebruikt maakt van WaakSamen, hoe meer informatie wij als gemeente krijgen. Zo kunnen wij beter beleidskeuzes maken. En dat komt weer ten goede aan de veiligheid en leefbaarheid in uw wijk.