op het station wordt de fiets van een moeder met kind achter in zitje nagekeken op verlichting

Minder ongevallen met goede verlichting

19 januari 2024
Nieuws

Het campagneteam van ‘AAN in het donker’ stond donderdag bij station Tiel. Het team voerde veel gesprekken met fietsers over het belang van een goed werkende fietsverlichting. Twee fietsenmakers waren paraat met hun gereedschap om gebrekkige verlichting te repareren. Hiervan werd dankbaar gebruik gemaakt. Er zijn ook veel oplaadbare fietslampjes uitgedeeld.

Wethouder Frank Groen -die zich graag in een bakfiets door de stad verplaatst- liet zijn fietsverlichting ook nog even nakijken. Die bleek dik in orde, zoals gelukkig bij veel voorbijgangers het geval was. “We willen dit soort acties weer vaker in gaan zetten”, zegt Groen. “Iedereen weet wel dat fietsen mét licht veel veiliger is maar dat is nog iets anders dan ook zorgen dat het op orde is. Zeker onder jongeren is er nog het nodige te verbeteren.” 

De wethouder roept alle inwoners op hier werk van te maken. “Het risico om in het donker slachtoffer te worden van een fietsongeval neemt gewoon enorm af met goede verlichting”, zegt hij. “Waarom zou je het risico nemen om het niet te doen?”