Nico Baars nieuwe directeur Cultuurbedrijf Tiel

6 mei 2022
Met ingang van 1 juli 2022 is Nico Baars de nieuwe directeur van het Cultuurbedrijf Tiel. Hij volgt Ruud van Zuilen op die eind juni uit dienst treedt wegens het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd. Met Nico Baars haalt Tiel wederom een gedreven, ambitieuze en ervaren theaterdirecteur en programmeur in huis.

Nico Baars (54) gaat als directeur leiding geven aan Schouwburg & filmtheater Agnietenhof en Cultuurcentrum Zinder. “Met mijn grote passie voor de podiumkunsten ga ik graag de mooie uitdaging aan om samen met de medewerkers een grote bijdrage te leveren aan de verdere groei en ontwikkeling van het Cultuurbedrijf Tiel.” Ook voor cultuureducatie ziet hij een belangrijke rol weggelegd als verbinder met maatschappelijke, culturele en sportieve instellingen. Een brede toegang tot cultuur voor met name jongeren ziet hij als een vanzelfsprekendheid. “Ik kijk ernaar uit om dit met alle collega’s van het Cultuurbedrijf te gaan oppakken. Ik heb er veel zin in.”

Achtergrond

De loopbaan van Nico startte in de accountancy, maar zijn grote liefde voor kunst en cultuur bracht hem al snel via functies in de marketing en journalistiek naar de theaterwereld. Van 1997 tot 2008 was hij algemeen manager/ programmeur bij Cultuurcentrum Cascade in Hendrik- Ido- Ambacht. Daarna stapte hij over naar het WestlandTheater De Naald in Naaldwijk waar hij de functie van directeur/ programmeur vervult. Bij dit theater heeft hij diverse mijlpalen bereikt, zoals een grondige renovatie, de verzelfstandiging van de organisatie en het realiseren van een gemiddelde zaalbezetting van maar liefst 85%. Het theater werd door de Vereniging Vrije Theater Producenten vier keer op rij genomineerd en daarvan drie keer uitgeroepen tot theater van het jaar. Nico Baars is een cultureel ondernemer en echte netwerker. Met zijn enthousiasme weet hij gemakkelijk verbinding te leggen en onderhouden met tal van organisaties binnen en buiten de culturele sector.