Nieuwbouw zwembad

Het nieuwe binnenzwembad komt te staan op het parkeerterrein naast het huidige zwembad. Als alles volgens planning gaat, gaat het nieuwe zwembad eind 2020 open. Tot die tijd kunt u in het huidige zwembad blijven zwemmen.

Over het nieuwe zwembad

In het nieuwe zwembad vindt u straks een wedstrijdbad met zes banen, een peuterbad en een bad met beweegbare bodem voor doelgroepen. Het doelgroepenbad krijgt een speciale hellingbaan voor mindervaliden. Bij dit bad komt ook een rolstoelwisselplek. In het zwembad komen ook een glijbaan, duikplank en bubbelbad. Ook realiseren we een sauna en stoombad. Natuurlijk is er ook een horecaruimte. En ook aan een aparte ruimte voor verenigingen is gedacht.

Als het nieuwe zwembad klaar is, wordt het oude zwembad gesloopt. Op die plek komt dan het parkeerterrein. Dit krijgt een milieuvriendelijke inrichting.

Gasloos en duurzaam

Aan het milieu hebben we ook gedacht bij het ontwerp van het zwembad. Het nieuwe zwembad heeft geen gasaansluiting. De installaties maken alleen gebruik van elektriciteit. Op het dak liggen straks zonnepanelen. Overal in het gebouw komt LED verlichting.

Doel

Een duurzaam zwembad voor recreatie- en wedstrijdzwemmen.

Planning

  • 1e helft 2019: aanpassing bestemmingsplan.
  • Eind 2019: start bouw
  • Eind 2020: opening zwembad
  • 2021: sloop oude zwembad en inrichting openbare ruimte

Voortgang

  • 6 maart 2019: Ontwerp bestemmingsplan ter inzage. Om de bouw van het zwembad mogelijk te maken is een aanpassing van het bestemmingsplan nodig.
  • 1e drie maanden 2019: maken definitief ontwerp. In het definitief ontwerp is plaats gemaakt voor een sauna en stoombad. Dit was een grote wens van veel trouwe gebruikers van het huidige zwembad. Ook hebben we het ontwerp van de buitenruimte aangepast aan de wensen van omwonenden.¬†Op woensdag 20 maart was er een inloopavond waar belangstellenden het definitief ontwerp konden zien.
  • 18 december 2018: drukbezochte inloopavond. Ongeveer 80 mensen bezochten de inloopavond. Op de inloopavond was het voorlopig ontwerp voor het zwembad en het parkeerterrein te zien. Hieronder ziet u de sfeer impressies van het voorlopig ontwerp. Deze geven een beeld van het nieuwe zwembad en de toekomstige inrichting. Door bijvoorbeeld materiaalgebruik kan het uiteindelijke resultaat hier en daar verschillen. Als u op onderstaande afbeelding klikt, opent deze in een groter formaat. U vindt deze ook onder 'Meer informatie' op deze pagina.
  • November 2018: het college gunt de opdracht voor het ontwerp en de bouw van het nieuwe zwembad aan Wind Design & Build uit Drachten. Wind werkt samen met verschillende gespecialiseerde bedrijven. Daarvan komen twee bedrijven uit Tiel. DonkerGroen gaat het gebied rond het zwembad inrichten. Duijts Sloopwerken doet de sloop van het oude zwembad.

Meer informatie

Voor vragen kunt u contact opnemen met de heer Osman Sancak, projectleider, telefoon (0344) 63 73 35, e-mail: osancak@tiel.nl.