Nieuwjaarswens burgemeester Hans Beenakker

2 jan 2023
Burgemeester Hans Beenakker heeft een nieuwjaarswens voor u opgenomen. In deze video blikt hij kort terug op 2022 en kijkt hij vooruit naar dit nieuwe jaar.

Bekijk de nieuwjaarswens van burgemeester Beenakker

 

Beste inwoners,

Namens het gemeentebestuur van Tiel wil ik u een heel mooi 2023 toewensen. Rond oud en nieuw zijn we altijd gewend om terug te kijken en natuurlijk vooruit te kijken.

Als ik terugblik op 2022 dan ben ik vooral heel erg trots op de veerkracht die onze Tielse samenleving heeft getoond. De ondernemers, de verenigingen, onze inwoners hebben na corona echt de draad weer opgepakt. Er gebeurt zichtbaar veel in de stad en heel veel mooie Tielse activiteiten en evenementen zijn weer opgepakt, zoals bijvoorbeeld het Fruitcorso en Appelpop.

Die veerkracht zie ik ook terug in de manier waarop wij met elkaar de Oekraïense vluchtelingen opvangen. Dat is natuurlijk best moeilijk, maar ik zie veel begrip daarvoor en ook veel inzet van vrijwilligers. Dat is echt mooi om te zien.

Dat levert veel positieve energie op, maar we zitten natuurlijk ook in een lastige periode als het gaat om de stijgende energiekosten, de energiecrisis. Als gemeente ondersteunen we waar we kunnen, maar als ik denk aan onze Tielse kracht heb ik er alle vertrouwen in dat we ook hier weer met elkaar goed doorheen gaan komen.

Hoe dan ook, er staat ons dit jaar ook veel moois te wachten. We starten met de herinrichting van de binnenstad. Ook gaan we het Veilingterrein ontwikkelen waar we nieuwe woningen op kunnen bouwen, want daar ik natuurlijk veel behoefte aan, ook in onze stad. En we investeren in het talent van onze jeugd in het Talent House, in het voormalige ABN AMRO-gebouw.

Dit zijn zomaar een aantal voorbeelden waar we als Tiels gemeentebestuur mee aan de slag gaan dit jaar. Daarnaast zijn er natuurlijk ook allerlei activiteiten en evenementen waar iedereen aan mee kan doen.

Want samen zijn wij Tiel en samen maken we er een mooi jaar van!

Met vriendelijke groet,

Hans Beenakker
Burgemeester