Onderhoud openbare verlichting

13 nov 2019
Maandag 18 november starten Buro Teta en Aannemer Van Gelder met het vervangen van lampen van de straatverlichting in de hele gemeente.

Afgelopen jaren is er een achterstand met het vervangen van lampen in de openbare verlichting ontstaan. Hierdoor zijn de lampen te oud geworden en vallen uit. Nu zijn er op veel plaatsen in Tiel niet brandende lampen. Het planmatig vervangen van lampen voor einde levensduur minimaliseert tussentijdse uitval. Een goed werkende straatverlichting draagt bij aan een aantrekkelijke, gastvrije en veilige leefomgeving.

Wat gaat er gebeuren?

Alle openbare lantaarnpalen controleren en de volgende werkzaamheden uitvoeren:

  • Controleren van de masten.
  • Controleren van de lamphouders.
  • Schoonmaken van de lamphouders.
  • Zoveel mogelijk repareren van kleine storingen.
  • In elke straat vervangen van de oude lampen.

Waar wordt het werk als eerste gedaan?

We beginnen met de lantaarnpalen in de wijk Passewaaij Noord en Zuid. Dit gaat ongeveer twee weken duren. Als het werk hier klaar is, kunnen we een goede inschatting maken voor de rest van Tiel.

Wanneer is het werk klaar?

Het werk gebeurt zoveel mogelijk achter elkaar in elk gebied of straat. Een planning van alle wijken in Tiel volgt na afronding van de wijk Passewaaij.

Worden er in de tussentijd nog reparaties uitgevoerd?

Kleine storingen of defecten repareren we zoveel mogelijk tijdens de vervangingsactie of zo snel mogelijk daarna. Ook de losse storings meldingen lossen we naast de vervangingswerkzaamheden op. Deze kunt u laten weten via ‘melding openbare ruimte’.

Waarom geen LED verlichting?

Voor het overschakelen op LED lampen moeten bestaande lamphouders omgebouwd of vervangen worden. Dit brengt grote kosten met zich mee. Hiervoor is op dit moment geen budget beschikbaar.

Heeft u nog vragen?

Als u vragen heeft over het vervangen, dan kunt u bellen naar: (0344) 637 111.