Op excursie bij Avri en zonnepark

29 apr 2019
Avri organiseert op 11, 13 en 20 mei excursies voor de inwoners van de Avri-gemeenten. De excursie bestaat uit een presentatie over afval en het zonnepark met aansluitend een rondleiding over het Avri-terrein en het zonnepark. Wilt u meedoen? Meld u dan vooraf aan.

Wandelen tussen 34.000 zonnepanelen

U krijgt met deze excursie de unieke kans om tussen de 34.000 zonnepanelen op de oude afvalberg te lopen en de enorme grootte ervan te ervaren. Ook neemt u een kijkje in onder andere de grote overslaghal van 100.000 kubieke meter. Hierin wordt afval van de inwoners gelost. En van daaruit gaat het op transport naar de verschillende verwerkers.

Tijd voor stellen van vragen

De presentatie die voorafgaat aan de rondleiding gaat over Avri, afvalscheiden en het zonnepark. Ook is er aandacht voor het nieuwe afvalbeleid waarbij de meeste inwoners vanaf 1 juli hun restafval zelf wegbrengen naar een ondergrondse container in de buurt. Na afloop is er volop gelegenheid voor het stellen van vragen.

Aanmelden

Vooraf aanmelden voor deelname aan de excursies is noodzakelijk. Dit kan via www.avri.nl/excursies of via (0345) 75 66 16.