Op weg naar een duurzaam Rivierenland. Welke keuzes wilt u maken?

25 jan 2021
Voor de één kan de overstap naar duurzame energie (bijvoorbeeld energie van zon en wind) niet snel genoeg gaan. De ander wacht liever nog op nieuwe technieken, of vindt het helemaal niet dringend. Wat vinden de inwoners van de regio Rivierenland? Met Swipocratie kunnen alle inwoners van de 8 gemeenten in de regio Rivierenland meepraten over de energietransitie. Doet u ook mee?

Regio Rivierenland wil samen met onze gemeente en de andere gemeenten in de regio inwoners actief betrekken bij de discussie over duurzame energie. Al ‘swipend’ kunt u met het online instrument Swipocratie in maar 3 minuten laten weten wat u vindt van verschillende mogelijkheden voor windmolens en zonneparken.

Naast het swipen kunt u ook extra informatie meegeven en u opgeven voor een nieuwsbrief. Zo blijft u ook na het swipen betrokken en op de hoogte. Swipen kan van 22 januari tot en met 14 februari via rivierenland.swipocratie.nl.

Swipocratie: snel, makkelijk en visueel

Het bereiken van inwoners via Swipocratie is bewezen succesvol. Het geheim? Met Swipocratie geven inwoners op een snelle, makkelijke en visuele manier hun mening.

Energietransitie

Om klimaatverandering tegen te gaan is het belangrijk dat we minder energie gaan gebruiken en energie duurzaam opwekken. Ook in onze gemeente en regio. Deze verandering noemen we ook de  energietransitie. Hiervoor maken we samen een plan: een regionale energiestrategie (RES). Een soort kijkje in een toekomst waarin u in 2030 duurzame energie en warmte gebruikt. Die in onze gemeente of buurgemeente op een duurzame manier wordt gemaakt.