Open brief van burgemeester Beenakker aan alle inwoners van de gemeente Tiel

16 okt 2020
Open brief van burgemeester Beenakker aan alle inwoners van de gemeente Tiel

Beste inwoners,

Wat waren we voor de zomervakantie goed bezig met z’n allen om het coronavirus in te dammen. Daardoor konden we met meer vrijheden de zomer vieren. Maar zo goed als het toen ging, zo slecht staan we er nu voor. Er zijn op dit moment zeer veel mensen besmet. En elke dag weer komen er duizenden besmettingen bij. Hopelijk maakt u het goed!

Ik maak me zorgen

Steeds meer mensen worden ziek, belanden in het ziekenhuis en op de intensive care. Daardoor komt de behandeling van mensen met andere ziektes in de knel. Een ernstige situatie waarover ik mij veel zorgen maak. Maar ik denk ook aan onze horeca-ondernemers die nu weer hun deuren moeten sluiten. Aan de sportverenigingen, het theater, de organisatoren van evenementen en al die anderen die in hun inkomen geraakt worden.

Maar ook als je niet ziek bent of niet zakelijk wordt getroffen, is het moeilijk. Alle dingen die eerst heel gewoon en vanzelfsprekend waren, zijn dat nu niet meer. Dit duurt al een tijd. En ik besef dat veel mensen bedroefd, onzeker en gefrustreerd zijn. Die gevoelens zijn begrijpelijk.

Aandacht voor elkaar

Gelukkig zijn er landelijke steunpakketten voor de getroffen ondernemers en organisaties. Ik ben trots op hun vindingrijkheid en blij dat dat velen van hen - op afstand - kunnen rekenen op hun trouwe klanten. Maar er is ook een ander soort steun nodig. Aandacht en begrip voor elkaar. Ook al denk en voel je niet hetzelfde. Dat hoeven geen grote gebaren te zijn. Een kaartje of telefoongesprek, een kop koffie op veilige afstand… het lijkt weinig, maar betekent veel voor wie het moeilijk heeft. Ik merk dat we soms onvriendelijk zijn tegen elkaar. Terwijl we elkaar hard nodig hebben. Vriendelijkheid kost niets.

Zélf invloed, maar wel samen!

We moeten met z’n allen door deze coronacrisis komen. Hoelang die duurt, weet niemand. Want er is nog geen vaccin. Maar we hebben er wel invloed op. Door ons aan de maatregelen en de basisregels te houden. Dat we dat kunnen, hebben we bewezen. Want alles dicht – zoals scholen, kappers en sportclubs – wil niemand.

Laten we volhouden en juist voor de versoepeling van de maatregelen gaan! Ik heb er vertrouwen in dat we dit (weer) kunnen.

Met vriendelijke groet,

Hans Beenakker,
burgemeester

Burgemeester Hans Beenakker
Licentie: 
Copyright
Auteur: 
WollöfCommunicatie