Over Rood helpt ondernemers met financiële problemen

18 Feb 2022
Tielse ondernemers met (beginnende) financiële problemen kunnen ondersteuning krijgen van (oud-)ondernemers via Over Rood. Na een succesvolle pilot zet de gemeente de samenwerking voort.

De dienstverlening van Over Rood is een aanvulling op het hulpaanbod van de gemeente en Werkzaak Rivierenland. Wethouder Kreuk: “Inwoners worden goed ondersteund, ondernemers vragen vaak op andere vlakken hulp. We hebben extra aandacht hiervoor. Zeker ook naar aanleiding van de problemen door Corona en de nasleep hiervan. We hopen hiermee in elke situatie passende ondersteuning te kunnen bieden.”

Hoe werkt het?

Over Rood begeleidt en ondersteunt zelfstandig ondernemers bij:

  • onvoldoende inkomsten
  • betalingsachterstanden
  • schulden
  • administratieve achterstanden
  • achterstanden bij de belasting(aangifte)
  • bedrijfsbeëindiging om financiële redenen.

De begeleiding gebeurt door ondernemers die zijn opgeleid tot trajectbegeleider. Samen met de ondernemer stellen zij een plan op om de financiën weer op orde te krijgen.

Meer informatie

Bent u zelfstandig ondernemer en heeft u financiële begeleiding nodig? Of hulp bij u schulden? Bel dan (0344) 637 220 en vraag naar de mogelijkheden. Of stuur een e-mail naar schuldhulpverlening@tiel.nl. Vergeet niet om uw telefoonnummer te vermelden.

Vrijwilligers welkom

Over Rood zoekt ook vrijwilligers. Een actueel overzicht van vrijwilliger vacatures staat op www.overrood.nl/over-rood-rivierenland.