Stadhuis Tiel

Parkeerautomaten met grof geweld ontvreemd

17 augustus 2023
Nieuws

Meerdere parkeerautomaten in de gemeente Tiel zijn de afgelopen periode ten prooi gevallen aan diefstal en/of vernieling. In totaal zijn er vier automaten in zijn geheel verwijderd en meegenomen. Daarvan zijn er drie zwaar beschadigd elders teruggevonden. Nog eens twee automaten zijn ter plaatse vernield aangetroffen. De gemeente roept inwoners op om alert te zijn en verdachte zaken te melden.

Gemeente en politie zijn deze vorm van criminaliteit op deze manier niet eerder tegengekomen. Parkeerautomaten in Tiel worden regelmatig geleegd en bevatten maximaal zo’n tweehonderd euro aan munten. De schade voor de gemeente is vele malen groter: het vervangen van een parkeerautomaat kost circa 10.000 euro.

Daarbij kost het veel inspanning om in deze omstandigheden het systeem voor betaald parkeren in de stad operationeel te houden. Tot dusver is dit gelukt. De autoriteiten is er echter alles aan gelegen om deze criminele operatie een halt toe te roepen.

Heeft u iets gezien?

Daarvoor doen gemeente en politie een beroep op de inwoners om het te melden wanneer zij iets weten of gezien hebben dat verband kan houden met deze diefstal. Vermoedelijk wordt er zwaar materieel en grof geweld gebruikt om de automaten van hun plaats te krijgen en open te breken. Dit zou opgevallen moeten zijn.

In de nacht van maandag 17 op dinsdag 18 juli zijn twee automaten gestolen van de Waalkade en is een automaat vernield aan de Achterweg. In de nacht van zondag 23 op maandag 24 juli is een automaat gestolen vanaf parkeerterrein het Taluud. In de nacht van woensdag 9 op donderdag 10 augustus is een automaat gestolen en een automaat vernield op parkeerterrein Poort van Santwijck aan het Fabriekslaantje.

Wanneer u iets weet dat verband kan houden met deze diefstal en vernieling neem dan contact op met de politie via 0900-8844. Inwoners wordt verzocht alert te zijn op (nachtelijke) activiteiten die mogelijk verband houden met deze criminaliteit en bij het aantreffen daarvan de politie te waarschuwen via het alarmnummer 112.

U kunt ook informatie delen via Meld Misdaad Anoniem: 0800 - 7000 (gratis).