Parkeervergunning helemaal digitaal

17 Feb 2021
Wie een parkeervergunning heeft in de gemeente Tiel weet het al; de parkeervergunning binnen de gemeente Tiel is vanaf 1 februari digitaal. Dat betekent dat vergunninghouders geen papieren vergunning meer achter de voorruit hebben liggen vanaf 1 maart.

Via het e-loket parkeren regelt u zelf alles rond uw parkeervergunning.

Digitaal regelen

Het digitaal regelen van alles rond de parkeervergunning is al langer een wens van inwoners. Via het e-loket parkeren kunnen zij vanaf thuis nu makkelijk hun parkeervergunning aanpassen, verlengen of opzeggen. Hiervoor is het niet meer nodig om papieren in te vullen of langs te komen op het stadhuis.

Papieren vergunning verdwijnt

Ook verdwijnt de papieren parkeervergunning achter de voorruit. Door het kenteken te scannen kan Avri Handhaving en Toezicht controleren of een voertuig een geldige vergunning heeft. Het kenteken staat geregistreerd in het  e-loket parkeren. Een andere auto kopen of tijdelijk een leenauto van de garage? Dan is het kenteken makkelijk te wijzigen via het loket.

Digitaal niet mogelijk?

Niet voor iedereen is het digitaal regelen van de parkeervergunning makkelijk of zelfs onmogelijk. Ondanks dat het allemaal digitaal kan, blijft het ook mogelijk om het zonder internet te regelen. Dan maakt u een afspraak en komt langs op het stadhuis.

Blanco niet mogelijk

Bij bewoners in de schil stond op parkeerkaart de toevoeging “blanco”. Hierdoor was het mogelijk de parkeerkaart in een andere auto te leggen. Vanaf 1 maart wordt er gehandhaafd op kenteken. Avri scant het kenteken van een voertuig om te zien of deze een geldige vergunning heeft. Iedere vergunning is daarom gekoppeld aan een kenteken. Daarvoor in de plaats is het wel mogelijk om van kenteken te wisselen.

Van kenteken wisselen

In het e-loket kunnen 5 kentekens worden ingevuld, waarmee geparkeerd kan worden met de vergunning. Per keer kan één van deze kentekens worden aangemeld. Zo kan er nog steeds worden gewisseld, maar dan digitaal. Meer informatie hierover staat in de brief en de flyer die vergunninghouders hebben ontvangen. Kentekens in het e-loket gezet? Vergeet dan niet om aan te geven welk kenteken op dat moment gebruik maakt van de vergunning.  Anders loopt u het risico om een boete te krijgen.

Digitaal verlengen

Dit jaar vindt de verlenging van de vergunningen voor het eerst digitaal plaats. Vergunninghouders verlengen via het e-loket aangeven of zij hun vergunning willen verlengen. Ze kunnen dit direct regelen en via I-Deal betalen. Geen vergunning meer nodig? Dan is opzeggen ook snel geregeld.  

Zone Centrum

Vanaf 1 maart vervallen in het centrum de parkeervergunningen op straatniveau en wordt deze vergunning geldig voor meerdere straten. Deze nieuwe vergunning heet zone centrum. Het voordeel is dat er meer flexibiliteit is om te parkeren, al zullen veel mensen op hun vertrouwde plek blijven parkeren.

Meer informatie

Heeft u nog vragen over de digitale parkeervergunning? Kijk op www.tiel.nl/parkeren. Of neem contact met ons op via 0344 637 111 of stuur een mail naar parkeervergunning@tiel.nl.