Prins Willem Alexanderschool adopteert oorlogsmonument

19 apr 2022
Elk jaar adopteren leerlingen van een Tielse basisschool het oorlogsmonument 'De Krijger'. Dit jaar adopteert groep 8 van de Prins Willem Alexanderschool locatie West het monument.

In het parkje van de Sint Maartenskerk in Tiel, op het Kerkplein, staat het oorlogsmonument ‘De Krijger’. Hiermee gedenken wij in de gemeente Tiel de 30 militairen, werkers en gijzelaars uit de gemeente die omkwamen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Elk jaar adopteren leerlingen van een Tielse basisschool dit monument.

Actief leerlingen betrekken

De adoptie houdt in dat de leerlingen ervoor zorgen dat het monument er weer tiptop uitziet. Het doel hiervan is om Tielse leerlingen actief bij de 4 mei-herdenking te betrekken. Vooral in deze tijd van de oorlog in Oekraïne leeft het thema oorlog en vrijheid (ook) erg bij kinderen. Dit jaar adopteert groep 8 van de Prins Willem Alexanderschool locatie West het monument. Op donderdag 14 april om 10.00 uur gingen zij hard aan de slag in het bijzijn van burgemeester Hans Beenakker en het 4 mei Comité.

Dodenherdenking 2022, u bent uitgenodigd

Na het schoonmaken, maakten de kinderen een tocht langs diverse oorlogsmonumenten die ook tijdens de stille tocht op 4 mei wordt gelopen. Die tocht is onderdeel van het programma van de Tielse Dodenherdenking. Iedereen is hiervoor uitgenodigd. U bent op 4 mei vanaf 18.15 uur welkom in de Sint Maartenskerk. De dienst begint om 18.45 uur en de stille tocht gaat om 19.15 uur van start. Bij de diverse oorlogsmonumenten worden kransen gelegd. Om 20.00 uur zijn we op het Kerkplein twee minuten stil. Hierna zingt het koor in de kerk en praten we onder het genot van een kopje koffie of thee na. Komt u ook?