Gebouw waar Clubhuis Tiel op staat. Gebouw is blauw met wit en er ligt een groot grasveld voor

Proefperiode: Sociale Poort de wijk in

30 oktober 2023
Nieuws

Sinds begin oktober kunnen inwoners uit Tiel Oost elke maandag in het Clubhuis aan de Peppellaan hun vragen stellen over zorg, hulp en welzijn. Denk hierbij aan de Wmo, bijzondere bijstand, werk en inkomen en schuldhulpverlening. Maar ook aan hulp bij de administratie, rouwverwerking of relatieproblemen.

Elke maandag van 10.00 tot 12.00 uur is Anke, medewerker van de Sociale Poort, aanwezig in het Clubhuis. Werken in de wijk is een grote wens van de Sociale Poort. Anke: “Niet iedere inwoner vindt het makkelijk om met een vraag over zorg, hulp en welzijn te bellen of mailen met ons. Toch merken we dat inwoners wel vragen hebben. Daarom zijn we in overleg met de wijkregisseur gekomen op deze proefperiode: we komen nu gewoon naar de mensen toe. We hopen dat we hiermee de drempel verlagen om hulp te vragen en dus inwoners eerder kunnen helpen.”

De proefperiode duurt tot 31 december 2023. Anke: “Blijkt het een succes, dan gaan we door en mogelijk zijn we dan ook in andere wijken te vinden.”

De Sociale Poort is telefonisch bereikbaar via 0344 - 637 220 (maandag tot en met vrijdag 09.00 - 12.00 uur) of via de mail socialepoort@tiel.nl.