Reactie college op inval

04 maart 2022

We zien allemaal met verbijstering de vreselijke beelden uit Oekraïne. Niet zo ver bij ons vandaan woedt binnen Europa een oorlog. Mensen gaan dood of raken gewond door oorlogsgeweld. Heel veel mensen zijn op de vlucht niet wetend wanneer en hoe zij hun thuisland weer zullen zien.

Dat roept allerlei gevoelens op: boosheid, verdriet, bezorgdheid. We voelen ons machteloos en ook begaan met de inwoners van Oekraïne die dit overkomt. Dat merken we ook aan de telefoontjes en berichten op sociale media van onze inwoners. Dat is hartverwarmend om te horen en te zien. We willen de Oekraïners niet aan hun lot overlaten!

Opvang Oekraïners

Ons land zal helpen bij de opvang van Oekraïners die hun land ontvluchten. Onze regering is druk bezig om zich daarop voor te bereiden. Daaruit zal blijken wat nodig is. En als er een beroep op onze gemeente wordt gedaan, dan doen we ons uiterste best om daar gehoor aan te geven. Op dit moment brengen we mogelijke locaties voor tijdelijke opvang in beeld. We houden u daarvan op de hoogte.

Wilt u nu al iets doen?

Er zijn in het land en onze eigen gemeente al verschillende initiatieven opgestart. Van hulpgoederen inzamelen tot aanbieden van slaapplekken en geld inzamelingsacties van Stichting Vluchteling en het Rode Kruis. Sluit u daarbij aan als u daartoe de mogelijkheid heeft. In de gemeente starten we ook een coördinatieteam op waar u op korte termijn met vragen terecht kunt. Samen staan we immers sterker!