Parkeervergunning

Om Tiel bereikbaar en leefbaar te houden voor bezoekers, bewoners en bedrijven is in een groot gedeelte van de stad betaald parkeren ingevoerd.

In een groot deel van het centrum en daarbuiten, kunt u ook alleen parkeren als u in het bezit bent van een parkeervergunning. Een parkeervergunning kunt u bij de gemeente aanvragen.

Parkeren op straat

Als u Tiel bezoekt dan zijn er in de binnenstad veel mogelijkheden om uw auto te parkeren.
Op loopafstand van het centrum kunt u betaald parkeren.
Bij een parkeerautomaat op straat kunt u overdag parkeren. Wel moet rekening gehouden worden met de maximale parkeerduur, op sommige parkeerplaatsen mag maar een bepaalde tijd geparkeerd worden. Het tarief is afhankelijk van de automaat en de locatie. U kunt met muntgeld of betaalpas betalen of met een mobiele telefoon, het zogenaamde 'Realtime Parking'.

Parkeren met vergunning tijdens afsluiting evenementen

  • U kunt met uw vergunning Waalkade tijdens de afsluiting parkeren op overige grote parkeerterreinen als Taluud, Bleekveld en parkeerschijfzone Brugstraat.

  • Vergunninghouders schilĀ  kunnen op de naastgelegen zone schilparkeren of op 1 van de grote parkeerterreinen en de parkeerschijfzone Brugstraat.

Parkeervergunning of ontheffing

Een parkeervergunning is bestemd voor

Een verkeersontheffing vraagt u aan, als u wilt parkeren of rijden op een plaats waar dat verboden is.

Afspraak maken

Publiekszaken werkt uitsluitend op afspraak van maandag tot en met vrijdag. Voor het aanvragen of wijzigen van een parkeervergunning of ontheffing kunt u op werkdagen tussen 8:30 en 16:30 telefonisch een afspraak maken via telefoonnummer: (0344) 63 74 09 of (0344) 63 72 54.

Afhalen bezoekerskraskaart

Voor het aanschaffen van bezoekerskraskaarten is het niet nodig om een afspraak te maken, hiervoor kunt u terecht bij de Centrale Receptie. Afhalen kan van maandag tot en met vrijdag van 8:30 tot 17:00 en op donderdagavond tot 20:00 uur.

Parkeren voertuigen en aanhangwagens e.d.

Het parkeren van voertuigen en aanhangers en dergelijke is beperkt mogelijk in de gemeente.

Gemeente Tiel

De gemeente Tiel werkt op afspraak. Voor het maken van een afspraak kunt u telefonisch contact opnemen. Digitaal kunt u voor een aantal producten ook een afspraak maken via www.tiel.nl/afspraken.

Bezoekadres

Achterweg 2, 4001 MV Tiel
Postbus 6325, 4000 HH Tiel

Openingstijden

Routebeschrijving

Telefonisch contact

(0344) 63 71 11

FairtradeTiel