Paspoort en identiteitskaart

Met een paspoort en identiteitskaart kunt u zich identificeren en reizen.

Voor reizen binnen de Europese Unie heeft u een identiteitskaart nodig. Reist u buiten Europa, dan heeft u een paspoort nodig. Welke landen precies tot de Europese Unie horen kunt u bekijken op www.rijksoverheid.nl.

Let op: U en/of uw kind moet zelf (mee)komen, zowel bij de aanvraag als bij het afhalen van het reisdocument.

Meebrengen

  • Alle reisdocumenten die in uw bezit zijn. Ook reisdocumenten die verlopen zijn.
  • 1 nieuwe pasfoto voor ieder nieuw aan te vragen reisdocument. De richtlijnen voor de foto vindt u op de website van de Rijksoverheid.
  • Een toestemmingsformulier ingevuld door de ouders voor kinderen tot 18 jaar bij de aanvraag van een paspoort of voor kinderen tot 12 jaar bij de aanvraag van een identiteitskaart. Ook het originele legitimatiebewijs van de ouders dient te worden overlegd.
  • Betaalmiddel om de kosten te voldoen.

Kosten

De kosten van uw nieuwe reisdocument, dient u te voldoen bij de aanvraag.

Nederlandse identiteitskaart vanaf 18 jaar (10 jaar geldig) € 50,65
Nederlandse identiteitskaart tot 18 jaar (5 jaar geldig) € 28,60
Paspoort vanaf 18 jaar (10 jaar geldig) € 64,75
Paspoort nationaal tot 18 jaar (5 jaar geldig) € 51,45
Extra toeslag spoedaanvraag € 47,55

Afspraak maken

Publiekszaken werkt uitsluitend op afspraak. Van maandag tot en met vrijdag en op donderdagavond. Een afspraak kunt u digitaal maken via www.tiel.nl/afspraken. Dit kan ook telefonisch, telefoonnummer (0344) 63 71 11 van maandag tot en met vrijdag van 8:30 tot 17:00 uur.

Afhalen

Uw nieuwe reisdocument is in principe na 1 week klaar. Bij vermissing of diefstal kan dit langer duren. Heeft u uw reisdocument eerder nodig? Dan kunt u een spoedaanvraag doen. Als u uw aanvraag doet voor 12:00 uur doet, kunt u het in principe de volgende dag ophalen.

Voor het afhalen van reisdocumenten hoeft u geen afspraak te maken. Op werkdagen van 8:30 tot 17:00 uur en op donderdagavond tot 20:00 uur kunt u uw reisdocument afhalen bij de servicebalie.

Reizen met kind

Om kinderontvoeringen tegen te gaan wordt aan de grens van het Schengengebied streng gecontroleerd. Als u reist met een kind met een andere achternaam dan die van u, dan is het voor een soepele grenscontrole aan te raden om een toestemmingsformulier en andere documenten mee te nemen. Op de website van de Rijksoverheid leest u hier meer over.

Tweede paspoort

Reist u naar conflicterende landen of moet u regelmatig reizen, terwijl uw paspoort voor de aanvraag nog bij een buitenlandse vertegenwoordiging ligt? Dan kunt u in aanmerking komen voor een tweede paspoort. Meer informatie over de aanvraag van een tweede paspoort kunt u vinden op de desbetreffende productpagina.

Zakenpaspoort

Een zakenpaspoort is een paspoort met meer pagina’s voor buitenlandse stempels. Dit paspoort is bedoeld voor mensen die veel internationale reizen maken. Wil u meer weten over het aanvragen van een Zakenpaspoort, dan kunt het product ‘Zakenpaspoort’ bekijken.

Gemeente Tiel

De gemeente Tiel werkt op afspraak. Voor het maken van een afspraak kunt u telefonisch contact opnemen. Digitaal kunt u voor een aantal producten ook een afspraak maken via www.tiel.nl/afspraken.

Bezoekadres

Achterweg 2, 4001 MV Tiel
Postbus 6325, 4000 HH Tiel

Openingstijden

Routebeschrijving

Telefonisch contact

(0344) 63 71 11

FairtradeTiel