Reizende tentoonstelling over verduurzamen van monumenten in Tiel

30 aug 2022
Zoekt u praktische informatie over het verduurzamen van monumenten en beeldbepalende gebouwen? Kom dan naar de reizende tentoonstelling ‘Monumenten verduurzamen? Er kan meer dan je denkt’. Van 1 tot en met 16 september te zien in de WoonWijzerWinkel, Teisterbantlaan 1a, Tiel.

De openingstijden zijn: dinsdag tot en met vrijdag van 11 tot 17.00 uur en de eerste zaterdag van de maand van 9 tot 13 uur. De tentoonstelling is een initiatief van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed.

Verduurzamen van monumenten en andere historische gebouwen vraagt om maatwerk. Daarbij kan er vaak meer dan gedacht, met behoud van de cultuurhistorische waarde van het monument. De tentoonstelling laat zien wat er kan en hoe dat in zijn werk gaat. Denk aan mogelijkheden voor isoleren, ventileren, verwarmen en opwekken van energie. De tentoonstelling helpt monumenteigenaren de mogelijkheden voor hun monument verder te onderzoeken. Deze informatie is ook interessant voor eigenaren van oude of historische panden die geen monumentale status hebben.

“Het is belangrijk dat er aandacht is voor het verduurzamen van monumenten”, vindt wethouder Frank Groen. “Als je monumenten en andere beeldbepalende gebouwen op een goede manier verduurzaamt, blijven ze behouden voor de toekomst. Hopelijk inspireert de tentoonstelling veel eigenaren van monumenten om aan de slag te gaan. Monumenten en duurzaamheid gaan prima samen.” 

Subsidie Duurzaam en Aantrekkelijk Erfgoed

De gemeente heeft subsidie voor bepaalde energiebesparende maatregelen in monumenten en beeldbepalende panden. Voor advies kunnen eigenaren en bewoners contact opnemen met de monumentendeskundige van de gemeente.

Over de WoonWijzerWinkel

De WoonWijzerWinkel is een winkel met duurzame bouw- en installatieproducten. Inwoners van Rivierenland kunnen hier terecht voor advies. Meer informatie staat op www.woonwijzerwinkel.nl/rivierenland