Samen zorgen voor een gezond Rivierenland

10 dec 2021
Een dringende oproep aan alle inwoners van Rivierenland om u aan alle maatregelen te houden, u te laten vaccineren en testen, om de zorg in regio Rivierenland te helpen. Dit verzoek doen de deelnemers van ‘Rivierenland samen beter’ en alle burgemeesters uit de regio.

Een echte noodkreet, want het lukt steeds minder goed om iedereen de zorg te geven die ze nodig hebben en dat is juist wat de medewerkers van deze zorgorganisaties het liefste doen!

De toename van het aantal coronabesmettingen heeft geleid tot een grote belasting van de zorg.  Meer mensen hebben fysieke of mentale zorg nodig van de huisarts, in het ziekenhuis, verzorgingshuis, thuis of op locatie. Ook proberen de zorgorganisaties de reguliere zorg zo veel mogelijk door te laten gaan. Een extra uitdaging daarbij is dat alle zorgmedewerkers al 2 jaar onder hoge druk staan en zelf ook te maken krijgen met corona.

De oproep is echt een hartenkreet. Ook de zorginstellingen balen dat corona het leven bepaalt, maar zien ook dat de maatregelen nodig zijn èn werken om te zorgen dat besmettingen dalen en de zorg niet overbelast raakt. Daarom vragen ze: houd u aan de coronaregelen:

  • Houd afstand
  • Draag een mondneusmasker
  • Was je handen
  • Ventileer
  • Beperk je contacten tot een minimum
  • Laat je vaccineren
  • Laat je testen zelfs bij minimale klachten

En vooral vragen de deelnemers om vriendelijkheid en respect voor elkaar en voor de zorgmedewerkers. De afgelopen maanden is de agressie echt toegenomen en dat helpt niemand. De medewerkers van de zorginstellingen doen er alles aan om klaar te staan voor alle mensen die zorg nodig hebben. Help hen ook. Zo zorgen we samen voor een gezond Rivierenland.

* Deelnemers 'Rivierenland samen beter': Santé Partners, Pro Persona, SZR, Zorgcentra de Betuwe, Coöperatieve Huisartsen Vereniging Gelders Rivierenland, Ziekenhuis Rivierenland