‘Samoerai’ op zijgevel stadhuis

27 dec 2018
Op de zijmuur van het stadhuis hangt sinds half december het kunstwerk ‘Samoerai’ van kunstenaar Ruud Dijkers. Bezoekers van Schouwburg en Filmtheater Agnietenhof zien nu na een voorstelling een verlicht kunstwerk in plaats van een kale muur.

samoeraistadhuis.jpg

Samoerai Stadhuis
Licentie: 
Copyright
Auteur: 
Gemeente Tiel
Dit kunstwerk behouden

Vanaf 1992 hing het kunstwerk op de muur van een oude school aan de Bladergroenstraat. Het kunstwerk was niet meer compleet. Met toestemming van de eigenaar van het oude schoolgebouw heeft de kunstenaar het kunstwerk verwijderd. De gemeente wil het kunstwerk graag voor Tiel behouden. De kunstenaar heeft het beeld weer compleet gemaakt en ledverlichting geplaatst. Hierdoor worden het kunstwerk en de muur zacht aangelicht. De gemeente heeft onder andere overlegd met de cultuurcommissie van de Tielse Binnenstad Vereniging en de schouwburg over een nieuwe plek voor het kunstwerk.

Het beeld van Ruud Dijkers is in 1991 met geld van de provincie en de gemeente gekocht. Ruud Dijkers is een bekende kunstenaar. Zijn werk is te zien in de verzamelingen van musea in binnen- en buitenland. Ook is zijn werk onderdeel van particuliere verzamelingen.