Sneller huizen bouwen dankzij ondertekening Woondeal

9 mrt 2023
Woensdag 8 maart werd de Woondeal van Rivierenland getekend door minister Hugo de Jonge, gedeputeerde Peter Kerris en de gemeentelijke bestuurders. Wethouder Remco Dijkstra was aanwezig om te ondertekenen voor gemeente Tiel.

Minister Hugo de Jonge: "In Gelderland tekenen we maar liefst zes regionale woondeals, goed voor de bouw van 104.000 woningen tot en met 2030. Een grote ambitie die dankzij de betrokkenheid van 55 gemeenten, corporaties en marktpartijen haalbaar is. Met deze woningen houden we de dorpen en steden in Gelderland leefbaar."

Bouwen aan de toekomstvisie van Tiel

Dankzij de Woondeal kunnen we sneller betaalbare koop- en huurwoningen bouwen. Zo bouwen we aan de toekomstvisie van Tiel.

Wethouder Dijkstra: “De Woondeal Rivierenland levert een mooie bijdrage aan het beschikbaar stellen van woningen voor Tielenaren. We gaan we uit van de realisatie van ongeveer 13.000 woningen in Rivierenland in de periode tot en met 2030 . Er zijn zeven lokale projecten aangewezen als sleutelproject, drie bouwlocaties liggen in Tiel.”