Start bouw kademuur en boulevard Waalkade Tiel

6 mei 2019
Op 6 mei beginnen de werkzaamheden (fase 1 ) op de Waalkade. In het gebied tussen het oude tankstation en de Waalplaat komen onder andere een nieuwe kademuur en een wandelboulevard. De aannemer begint met de nieuwe kademuur en het afgraven van de grond.

De bouw van de kademuur gebeurt vanaf het water. Daarvoor komt er een grote kraan te liggen in de haven. De nieuwe kademuur is mede mogelijk door een financiële bijdrage van de provincie Gelderland.

Hellingbaan en wandelboulevard

Er komt een hellingbaan voor mindervaliden en een wandelboulevard van natuursteen. Vanaf bankjes kunnen mensen genieten van het uitzicht op de Waal. Ook nieuwe verlichting is onderdeel van de inrichting. En historische wetenswaardigheden sieren de verbindingsroute naar de Waterpoort. Wethouder Melissen: “Een mooi ingerichte Waalkade is een aanwinst voor Tiel. Het wordt een prachtige plek om te zijn en te genieten van de Waal.” Als alles volgens planning verloopt, zijn de werkzaamheden van fase 1 eind 2019 klaar.

Parkeerplaatsen afgesloten

De parkeerplaatsen in het gebied zijn tijdens de bouw afgesloten. Degenen met een parkeervergunning voor de Waalkade mogen parkeren op het Bleekveld of Poort van Santwijck. Zij hebben hierover een brief ontvangen. De camperplaatsen zijn wel bereikbaar.

Masterplan Waalfront

De nieuwe inrichting van de Waalkade is onderdeel van het masterplan Waalfront. Hierin staat dat we van de Waalkade een verblijfsgebied willen maken. Met de nieuwe inrichting van dit deel van de Waalkade zetten we een eerste stap.