Start werkzaamheden tijdelijke huisvesting gevluchte Oekraïners sportveld Lingecollege

7 sep 2022
Op een deel van het sportveld van het Lingecollege, locatie Lyceum, gaan we 15 mobiele woonunits plaatsen. De units bieden tijdelijk een veilige woonplek voor maximaal 30 Oekraïense vluchtelingen. De verwachting is dat in oktober alles klaar is voor ontvangst van de Oekraïners.

Deze week laten we een deel van het sportveld verharden. In de weken daarna plaatsen we de mobiele woonunits. Die sluiten we dan aan op bovengrondse water- en elektriciteitsvoorzieningen.

Iedere woonunit heeft een kleine leefruimte met keukenblok, een tweepersoons slaapkamer en een douche- en toiletruimte. Op het terrein komt ook ruimte voor gemeenschappelijke faciliteiten. Het terrein van de woonunits krijgt een eigen ingang aan de Cambier van Nootenlaan.

Samen met andere organisaties en vrijwilligers zorgen we ervoor dat de toekomstige bewoners hun weg gaan vinden in Tiel. Denk aan gezondheidszorg, onderwijs en dagbesteding of werk. We zorgen voor goed beheer op de locatie en een direct aanspreekpunt.  

Informatiebijeenkomst voor direct omwonenden

Op donderdag 8 september organiseren we van 19 tot 20.30 uur een bijeenkomst voor direct omwonenden. Deze bijeenkomst is in de school van het praktijkonderwijs van het Lingecollege, Rozenstraat 44. Zij krijgen een toelichting op de tijdelijke huisvesting. En we bespreken of er de wens is om een klankbordgroep van omwonenden te vormen. Die vanuit betrokkenheid met ons mee denkt over hoe we de tijdelijke huisvesting zo goed mogelijk inpassen in de omgeving.  

Bewoners van de volgende adressen hebben hierover een brief gehad:

  • Burgemeester Cambier van Nootenlaan 2 t/m 14
  • Leliestraat 1 t/m 17
  • Scheeringlaan 6 t/m 26 en 27 t/m 35
  • Burgemeester van Lith de Jeudelaan 5 t/m 21

Meer informatie

Heeft u vragen over de opvang van Oekraïners? Of wilt u hulp bieden? Kijk dan op www.tiel.nl/oekraine. U vindt er antwoorden op veel gestelde vragen. De website vullen we steeds opnieuw aan met informatie.

Staat het antwoord dat u zoekt er niet bij? Laat het ons weten via telefoonnummer 0344 - 637 111 of stuur een mail naar oekraine@tiel.nl. We beantwoorden uw vraag dan zo snel mogelijk.