Stemmen

Van 6 tot en met 9 juni 2024 zijn er weer verkiezingen voor het Europees Parlement. Deze vinden om de 5 jaar plaats. Inwoners van landen uit de Europese Unie kiezen door te stemmen de leden van het Europees Parlement. Door te stemmen beslist u mee over de toekomst van de Europese Unie.

Stemmen als inwoner uit een ander EU-land

Wilt u stemmen op de Nederlandse leden van het Europees Parlement? En heeft u de nationaliteit van een ander land uit de Europese Unie? Dan mag u kiezen om in Nederland te stemmen.

Digitale aanvraag

Als u wilt stemmen in Nederland, kunt u dit op twee manieren aanvragen: digitaal of schriftelijk. Door zich te registreren verklaart u dat u niet in een ander land gaat stemmen. U mag namelijk maar 1 keer stemmen voor het Europees Parlement.

Digitale aanvraag

Hieronder kunt u een digitale aanvraag doen. U moet hiervoor inloggen met uw DigiD.

Schriftelijke aanvraag

Als u liever een schriftelijke aanvraag doet, dan kunt u het formulier ‘Verklaring stemmen voor Europees Parlement in Nederlandexterne-link-icoon’ invullen.

De gemeente moet het formulier uiterlijk 23 april 2024 ontvangen. U kunt het formulier opsturen naar:

Gemeente Tiel

Team Verkiezingen

Postbus 6325 

4000 HH TIEL

U kunt het formulier ook afgeven bij de balie tijdens onze openingstijdenexterne-link-icoon.

Het formulier is in het Nederlands. U kunt ook de uitleg bij het formulier bekijken in het Engels, Duits, Frans, Spaans, Italiaans en Poolsexterne-link-icoon

Twijfelt u of u al geregistreerd bent? Of wilt u uw gegevens controleren of aanvullen? Neem dan contact met ons op via  verkiezingen@tiel.nl of bel naar 0344 - 637 111. 

Stemmen in het land van herkomst

Wilt u stemmen in het EU-land waar u vandaan komt? Dan hoeft u dit niet aan ons door te geven. Kijk op de website van het Europees Parlementexterne-link-icoon of u zich moet registreren in uw land.

Meer informatie: