Tiel doet mee aan Coming Out Day

3 okt 2019
Op vrijdag 11 oktober is het nationale Coming Out Day. Burgemeester Beenakker zal om 9.00 uur de regenboogvlag hijsen bij het stadhuis. U bent hierbij van harte welkom.

Na een korte toespraak is er koffie en thee in het stadhuis met een roze koek. Hierna hijsen de wethouders een regenboogvlag bij het ROC en de locaties van het Lingecollege.

Activiteiten rondom Coming Out Day

Op zondag 13 oktober kunt u meedoen aan verschillende activiteiten. Deze staan allemaal in het teken van Coming Out Day.

  • 10.00 uur: Kerkdienst in de Protestantse Kerk Drumpt, Burgemeester Meslaan 91.
  • 11.00 uur: Filmvoorstelling ‘Mario’, Schouwburg en Filmtheater Agnietenhof.
  • 14.30 – 17.00 uur: Open huis Roze Soos, Meeslaan 2a

Tiel wordt Regenbooggemeente

De gemeenteraad heeft een motie aangenomen om Tiel uit te roepen tot Regenbooggemeente. Dit gebeurde in de vergadering van 18 september. Een Regenbooggemeente maakt zichtbaar aan haar inwoners dat LHBTI-ers erbij horen. En verplicht zich om de acceptatie van LHBTI-ers te bevorderen en hun veiligheid te waarborgen.

Door de regenboogvlag te hijsen, laten we zien waar de gemeente voor staat. Het komende jaar werken we met onze partners van onder andere de Roze Soos aan de acceptatie en emancipatie van mensen uit de LHBTI-gemeenschap.

Zelf een regenboogvlag hijsen?

Wilt u als vereniging, stichting of bedrijf zich ook solidair tonen met de LHBTI-ers in onze gemeente? De gemeente stelt gratis regenboogvlaggen beschikbaar. U kunt een regenboogvlag aanvragen bij mevrouw Margreet Griepink, e-mail:mgriepink@tiel.nl, telefoon: (0344) 656 613. U kunt ook contact opnemen als u mee wilt denken over de acceptatie en emancipatie van LHBTI-ers in onze gemeente. Misschien heeft u zelfs al ideeën! We horen het graag.