Rechts kombord Tiel, machines die aan de weg werken, asfalteren

'Tiel heeft een forse slag geslagen om de achterstand in te lopen'

20 december 2023
Nieuws

Het zal niemand ontgaan zijn dat er in Tiel hard aan de weg wordt gewerkt. En dat is ook nodig. In totaal beheert de gemeente Tiel 284 kilometer aan wegen. Uit een inspectie van de wegen in 2022 bleek dat een kwart van de wegen op korte termijn onderhoud nodig had.

Door gebrek aan geld en personele bezetting is vooral op de asfaltwegen een achterstand ontstaan die we snel moeten inlopen. Want hoe langer je wacht, hoe meer het kost om de wegen weer te herstellen. Er is daarom veel extra geld uitgetrokken en er is ingezet op extra mensen die de werkzaamheden voorbereiden en in uitvoering brengen.

“Tiel heeft een forse slag geslagen om de achterstand in te lopen”, zegt verantwoordelijk wethouder Frank Groen. “Maar we zijn er nog lang niet. We realiseren ons dat we het nodige vragen van onze inwoners als het gaat om overlast. Tegelijkertijd gaat de stad er enorm op vooruit en ben ik ontzettend trots op al die mensen die er zo hard aan trekken om het allemaal voor elkaar te krijgen."

Werk opgeschaald

Tiel heeft de werkzaamheden afgelopen jaar flink opgeschaald. Zo waren er in het weekend van 15 december nog zo’n zestig mensen aan het werk om het stuk Westroijensestraat bij Van der Valk weer van een strakke laag asfalt te voorzien. Een klus die voorspoedig verliep en beduidend sneller klaar was dan gepland. Zondag aan het begin van de avond kon de weg weer open.

Nieuwe Tielseweg

Afgelopen week zijn de werkzaamheden aan de Bommelweg in Wadenoijen, de Medelsestraat, de Grotebrugse Grintweg en de Laan van Westroijen afgerond. Daarnaast is de Provincialeweg recent vernieuwd. Na deze belangrijke projecten is de Nieuwe Tielseweg aan de beurt.  In januari komen we daarvoor terug bij de omwonenden.  

In het nieuwe jaar is er vanaf week 6 groot onderhoud op de Bulkweg, De Eng, Rivierenlandlaan, Groenedijk, Grotebrugse Grintweg en een strook op de Diepert. Wegwerkzaamheden worden altijd specifiek aangekondigd in Tiel Actueel in het weekblad en op de website onder www.tiel.nl/wegwerkzaamheden.

Foto's: Jan Bouwhuis