Tiel verhoogt bedrag mantelzorgcompliment

10 sep 2022
De gemeente waardeert de inzet van mantelzorgers. Daarom kunnen inwoners van Tiel het mantelzorgcompliment aanvragen. Ook dit jaar is dat een FlipPas die zij kunnen besteden bij een groot aantal winkels in Tiel. Het tegoed is verhoogd naar € 125. Ook vergoeden we de kosten van een parkeervergunning voor de mantelzorger.

Wethouder Kreuk: “Mantelzorgers doen werk van onschatbare waarde. Zij steken veel tijd, aandacht en liefde in de zorg voor een ander. Een familielid, vriend of kennis die het hard nodig heeft. Wij waarderen en ondersteunen hun inzet enorm. Daarom ben ik blij dat het is gelukt om een mooi bedrag te mogen schenken.”

Voor wie?

Het mantelzorgcompliment is bedoeld voor iedereen die zorgt voor iemand in de gemeente Tiel met een chronische ziekte of beperking. En dit doet voor meer dan drie maanden. De mantelzorger verleent geen gebruikelijke of professionele zorg.

Hulp en ondersteuning voor mantelzorgers

Mantelzorg is een zware taak. Het is niet altijd makkelijk om een balans te vinden tussen de zorg en je eigen leven niet altijd zo eenvoudig is. Mantelzorgers kunnen bij vragen en voor hulp en ondersteuning terecht kunnen bij de medewerkers van de afdeling Matchpoint van Mozaïek Welzijn. Inwoners kunnen contact opnemen met Matchpoint via 0344-611 566 of matchpoint@mozaiekwelzijn.nl.

Mantelzorgcompliment aanvragen

Inwoners kunnen het mantelzorgcompliment aanvragen vanaf 15 september tot en met 30 november 2022. Dit kan digitaal via https://www.mozaiekwelzijn.nl/mantelzorgcompliment

Inwoners die de aanvraag liever niet digitaal invullen kunnen een aanvraagformulier afhalen bij:

  • de Souvenirshop (Hoogeindsestraat 8, Tiel)
  • Wuite mode (Voorstad 7, Tiel)
  • het stadhuis (Achterweg 2, Tiel)
  • Mozaïek Welzijn (Hertog Karellaan 140, Tiel)