Tiel vertegenwoordigd op de Internationale Hanzedagen

31 mei 2022
De Nederlandse Hanzesteden waren afgelopen weekend weer goed vertegenwoordigd op de jaarlijkse Internationale Hanzedagen. Dit jaar was Hanzestad Neuss (Duitsland) gaststad. Wethouder Carla Kreuk en historicus Emile Smit van de Oudheidkamer vertegenwoordigden Tiel deze dagen.

De Internationale Hanzedagen worden jaarlijks georganiseerd in een Hanzestad in Europa. De afgelopen twee jaren kon dit in verband met de coronamaatregelen niet plaatsvinden. Dit jaar konden de steden elkaar weer ontmoeten voor de 42e editie in Neuss.

Versterken van de banden met andere Nederlandse en Europese Hanzesteden

Het doel van deze dagen is het versterken van de banden en netwerken met de andere Nederlandse en Europese Hanzesteden. De focus ligt hierbij op toeristisch en economisch gebied.

Tiel als Hanzestad

Marketing Oost verzorgt de toeristische informatie op de Hanzemarkt, samen met de andere dertien deelnemende Nederlandse Hanzesteden. “We zetten in op een stijging van de naamsbekendheid van Tiel als Hanzestad. Met een spreiding van doelgroepen over seizoenen. We zoeken daarin aansluiting op leefstijlen en de Duitse markt.”