Tiel wordt dementievriendelijke gemeente

4 mrt 2020
De gemeente gaat samenwerken met Alzheimer Nederland, afdeling Rivierenland om een dementievriendelijke gemeente te zijn. Ook mensen met dementie willen namelijk zo lang mogelijk meedoen in de Tielse samenleving.

Eén op de vijf mensen in Nederland krijgt dementie. De verwachting is dat het aantal Tielenaren met dementie stijgt van 580 naar ruim 1200 in 2040.

Op 6 maart ondertekent wethouder Carla Kreuk daarom het convenant Samen Dementievriendelijk. Dit doet zij samen met Anneke Krakers, de voorzitter van Alzheimer Nederland afdeling Rivierenland.  Tiel is de eerste gemeente in de regio Rivierenland die de stap zet naar een dementievriendelijke gemeente.

Training ‘Goed omgaan met dementie’

Hoe meer mensen weten hoe ze om kunnen gaan met dementie, hoe beter we mensen met dementie én hun mantelzorgers kunnen helpen. Zo wordt dementie bespreekbaar. En blijven mensen met dementie zo lang mogelijk meedoen in de Tielse samenleving.

Ook u kunt dementievriendelijk worden. Dit kan heel makkelijk:  volg de online training ‘Goed omgaan met dementie’ via de website www.samendementievriendelijk.nl. Deze training is gratis.

Tijdens deze training leert u dementie herkennen. U leert hoe u iemand met dementie helpt en ziet wat die persoon nog wél kan. De training kost nog geen 15 minuten van uw tijd. En u helpt er andere mensen mee, nu en in de toekomst.